Thuis energie besparen? Zo doe je dat!

Je kunt thuis energie besparen door er bewuster mee om te gaan. Zo zou je wat kleine investeringen kunnen doen, zoals het vervangen van energieslurpende apparaten of het plaatsen van een waterbesparende douchekop. Denk ook eens aan het (beter) isoleren van je huis. En wat dacht je van jouw dak (of een ander dak) vol leggen met zonnepanelen? Ten slotte is het mogelijk je woning op een andere manier te verwarmen, bijvoorbeeld met een warmtepomp.

Iedere maand een ander besparingsthema

Elke maand agenderen we een onderwerp waar jij als inwoner van de gemeente Oss op een makkelijke manier aan mee kunt doen. Alleen of samen met je buurt. Ook kun je leuke, duurzame prijzen winnen als je maandelijks meedoet aan de Challenge van Oss Schakelt Door. Daarnaast vind je hier informatie, inspiratie en besparingstips om energie en geld te (blijven) besparen. En je ziet welke partijen jou daarbij kunnen helpen:

Woningeigenaar

Wil je weten waar je moet beginnen? Wat kàn ik besparen? Wat kan ik nú al doen? Plan dan een afspraak met een EnergyCoach. Dit zijn getrainde vrijwilligers die, tijdens een keukentafelgesprek, met jou bekijken hoe je in jouw huis energie bespaart.

Weet je wel wat je wilt doen, maar nog niet precies hoe je dat het beste kan doen? En misschien zijn er wel subsidies. Plan dan een afspraak met het energieloket van Brabant Woont Slim voor een spreekuur. Dit kan online en in het gemeentehuis.

Wil je een compleet plan om met jouw woning zoveel mogelijk energie te besparen? Met het Slim Wonen Advies komt er een adviseur bij je thuis. Na het bezoek krijg je in een adviesrapport de stappen te zien waarmee je jouw woning zo duurzaam mogelijk maakt.

Huurder

Ben je huurder? Dan kun je via deze bespaartest te weten komen of je je energierekening kunt verlagen. Vanzelfsprekend kun je voor meer informatie ook terecht bij je woningcorporatie:

Oss Schakelt Door! Jij toch ook?