Welke maat van energiebesparing past bij jou?

Energie besparen is voor iedereen anders. Kleine aanpassingen in je gedrag is gratis en levert meteen besparing op. Er zijn ook kleine energiebesparende maatregelen te koop. En je bespaart nog meer met waterzijdig inregelen of een warmtepomp. Gemeente Oss heeft twee acties opgezet om inwoners te helpen bij de vraag of één van deze oplossingen bij hen past

Gemeente Oss organiseert twee inkoopacties

Waterzijdig inregelen

Met waterzijdig inregelen breng je je cv-installatie in balans. Het warme water wordt dan beter verdeeld over alle radiatoren, waardoor alle ruimtes in de woning even snel verwarmd worden. De cv-installatie is zuiniger in gebruik waardoor je zo’n 15% kunt besparen op je energieverbruik. Waterzijdig inregelen kan alleen een installateur voor je doen. Daarom heeft gemeente Oss een inkoopactie met Kemkens georganiseerd.

Doe de check of waterzijdig inregelen bij jou past

Normaal gesproken kost waterzijdig inregelen gemiddeld tussen de €300, en €500,-. Dit is afhankelijk van het aantal radiatoren in je huis. Door de subsidie van de gemeente Oss kost het waterzijdig inregelen nu, voor de eerste 100 deelnemers, slechts €50,-. Doe de check of jouw woning mee kan doen.

Iedereen die de check doet in februari, maakt kans op een cadeaubon van Bijenteeltmuseum – imkerij EcoPoll t.w.v. €40,-.

waterzijdig inregelen oss

Maat XL, de hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt samen met de cv-ketel en neemt een groot deel van het verwarmen van de woning over. U bespaart hierdoor flink op uw gasverbruik en energiekosten.

Gemeente Oss heeft het Regionaal Energieloket gevraagd om inwoners vrijblijvend te adviseren over warmtepompen en een inkoopactie te organiseren. De technische adviseurs van Regionaal Energieloket hebben een installateur uit de regio gekozen voor de inkoopactie. Door met je buurt in te kopen, ontvang je een scherp aanbod.

Online informatieavond op 7 maart 19:30

Tijdens de online informatieavond vertellen we alles wat u verder moet weten over de hybride warmtepomp. Wat zijn de voor- en nadelen? Wat kost de hybride warmtepomp en wat levert deze op qua besparing? Maakt een warmtepomp geluid? Welke subsidies zijn er? Ook vertellen we u meer over de inkoopactie.

De gemeente, Regionaal Energieloket en de installateur zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Meld aan voor de bijeenkomst.

warmtepomp oss

XXL: Is jouw huis klaar om gasvrij te gaan?

“We staan op het omslagpunt van besparingsmaatregelen naar daadwerkelijk aardgasvrij”, Mark van ’t Hof projectmanager Energietransitie Gemeente Oss. Voor de gemeente behelst dat ook pionierwerk. Heel spannend en boeiend dus.

Heb je interesse?
Kijk eens op www.oss.nl/aardgasvrij

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van aardgasvrij voor uw eigen gebouw? Kijk dan met uw postcode en huisnummer op deze website
– Voor vragen over ‘gereed maken voor aardgasvrij’ (isoleren, ventileren, eigen opwek) kijk en neem contact op via de website van OssSchakeltDoor.
– Voor vragen ‘aardgasvrij maken’ mail naar aardgasvrij@oss.nl
– De TransitieVisie Warmte, die de gemeenteraad van Oss op 16 december 2021 heeft vastgesteld. Kijk op webpagina Bestuurlijke informatie of neem contact op met de Raadsgriffie via raadsgiffie@oss.nl.

Maat S – M Gratis en kleine energie besparende maatregelen

Zet je thermostaat een graadje lager. Dat is gratis om te doen en levert meteen resultaat op voor het klimaat en je energierekening. Bekijk hier nog 6 tips van MilieuCentraal. Een kleine investering voor bijvoorbeeld radiatorfolie levert meteen wat op voor je energierekening, je wooncomfort en het klimaat. Bekijk hier de top 5 van De Bespaarwinkel

“Ik wist ook niet wat waterzijdig inregelen was.”