Maart, de maand dat het lente wordt!

Genieten van de zon! Dat doe je zeker met zonnepanelen! Je wekt energie op, zodat je zelf een lagere energierekening krijgt! En het is ook nog eens goed voor het klimaat!

Zon op je Dak!

Gemeente Oss startte vorig jaar met ‘Zon op je Dak’. Met dit project wil gemeente Oss de inwoners zoveel mogelijk helpen bij het leggen van zonnepanelen.

Doe mee en win!

De winnaar van het duurzame BBQ-pakket van Landwinkel Spierings krijt een persoonlijk bericht

Gratis webinar Zon op je Dak 8 april

Wil je meer weten over hoe je met gemak Zon op je Dak krijgt? Meld je aan voor het webinar! www.zonopjedak.nu/webinar

Genieten van de zon kan op meerdere manieren! Zonnepanelen is wel een heel makkelijke manier!
Veel inwoners van Oss gingen je voor. Lees de verhalen van Ine en Gery maar eens.

Gery had geen tijd om het allemaal uit te zoeken

Ine vindt het gewoon zonde om het niet te doen

Met gemak zon op je dak!
Het is niet makkelijk om alles zelf uit te zoeken. Ook daarom wilde gemeente Oss het makkelijk maken voor iedereen. Met Zon op je dak:

Blog:
David heeft zonnepanelen en heeft van zijn zoektocht een checklist gemaakt.

Vlog:
Stijn kijkt mee met hoe Zon op je Dak werkt!

Informatie

In Oss telt zonne-energie op daken ook mee als besparing. Met zonnepanelen zet je zonne-energie om in stroom. Daarmee bespaar je veel geld. Plus: als je zelf energie opwekt ben je minder afhankelijk van de energiemaatschappij. Een deel daarvan verbruik je zelf. Bijvoorbeeld voor de koelkast en andere apparaten die overdag aan staan. Stroom die je niet meteen verbruikt, lever je terug aan het elektriciteitsnet. Hiervoor krijg je voorlopig dezelfde prijs als je normaal betaalt voor jouw stroom. Is jouw dak niet geschikt? Dan kun je zonnepanelen delen.

Pictogram zonnepanelen

Met de Nederlandse zon kun je heel goed stroom opwekken. Wist je dat?

 • zonnepanelen ook op een bewolkte dag elektriciteit leveren en 12 tot 16 procent van het zonlicht omzetten in elektriciteit.
 • je paneel in 2 jaar meer energie bespaart dan het kostte om het paneel te maken.
 • je de btw van de aankoop en installatie kunt terugvragen bij de Belastingdienst.
 • met je panelen bespaar je 1.250 kilo CO2-uitstoot per jaar.
 • installaties van zo’n 200 gedeelde panelen jaarlijks net zoveel stroom opleveren als 15 huishoudens gebruiken

Vragen? Of alvast aan de slag? Ga in gesprek

Wil je nu alvast aan de slag? Ga dan in gesprek over de mogelijkheden om jouw huis (verder) te verduurzamen. We hebben de gratis mogelijkheden voor je op een rijtje gezet:

Duurzaam wonen spreekuur

 • Aanbieder:
  Brabant Woont Slim, het energieloket van de gemeente Oss.
 • Wat is het?
  Tijdens een gesprek van 30 minuten kun je jouw vragen stellen aan de adviseur van Brabant Woon Slim.
 • Wanneer?
  Iedere eerste donderdag van de maand.
 • Aanmelden:
  Je kunt zelf een online consult inplannen. Zit de datum van jouw voorkeur vol? Of wil je op een ander moment? Dan kun je ook een online videospreekuur boeken.

Doe een postcodecheck bij Zonopjedak.nu. Doe je dit voor 1 april en krijg je een offerte en adviesgesprek? Dan maak je kans op een duurzaam BBQ-pakket van Boer Spierings.

Tips om zelf aan de slag te gaan

Win informatie in om te kijken of zonnepanelen voor jou interessant zijn. Je kunt bijvoorbeeld panelen kopen, zelf of via de gemeente. Geen eigen dak of is je dak niet geschikt? Dan is het mogelijk zonnepanelen te delen met anderen.

 • Ben je als huiseigenaar van plan om zonnepanelen te kopen? Check snel en eenvoudig of jouw dak geschikt is.
 • De aankoop van zonnepanelen lastig? Geen tijd om je hierin te verdiepen? Niet de mogelijkheden om de aankoop in één keer te betalen? Kijk dan eens bij ‘Zon op je dak’ en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Met dit initiatief regelt de gemeente alles voor woningeigenaren bij de aankoop, installatie, administratie, betaling en beheer van zonnepanelen.
 • Ben je huurder, ondernemer of mede-eigenaar in een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Op het Portaal Zonnepanelen staan voor jouw situatie de belangrijkste aandachtspunten op een rij.
 • Is jouw eigen dak niet geschikt? Kijk of je kunt meedoen met een project van Energiecoöperatie Oss, waarbij zonnepanelen op een ander dak worden gelegd. Een deel van de opgewekte elektriciteit is dan van jou en wordt
  verrekend met je eigen verbruik.
Tosca met duim omhoog

Wij dagen jou uit!
#OssSchakeltDoor

Hoe ga ik dat betalen?
Financieringsmogelijkheden en subsidies

Wil je je woning graag verduurzamen en energie besparen, maar heb je niet voldoende financiële middelen? Of ben je benieuwd in hoeverre er mogelijkheden bestaan je investering later terug te betalen? Door de landelijke en lokale overheid worden er verschillende subsidies verstrekt. Ook zijn er allerlei fondsen met duurzaamheidsleningen.

Meer weten?

Kijk dan op: https://brabantwoontslim.nl/financiering-subsidies/ en zoek op het onderwerp waar jij financiële hulp bij nodig hebt. Elke maand belichten we de belangrijkste financieringsmogelijkheden op Oss Schakelt Door.