Energie besparen? Dan moet je weten wat je gebruikt.

De energieprijzen zijn de afgelopen maanden flink gestegen. Daarom zien we steeds meer terug dat mensen willen besparen op de energierekening. Maar hoe doe je dat?

Begin bij het begin: je energierekening

Daarom komt deze informatie naar je toe. Bij jou in de buurt organiseren we gratis middagen en avonden over je energierekening.

We beginnen bij het begin. Wat staat er nou eigenlijk op je energierekening? Waar betaal je voor? Wat is een kWh? En wat zijn de m3 die misschien wel op je rekening staan? En wat kun je wel veranderen en wat niet.

En kun je dan energie besparen?

Als we begrijpen waaruit de rekening bestaat, gaan we besparen. Waar zitten jouw grote energieslurpers? En hoe pak je die aan? Kun je vanaf morgen iets veranderen in je gedrag? Of hebben tochtstrips voor jou misschien meer zin? Tot slot hebben we het kort over de grotere maatregelen zoals isoleren.

Lees jouw energierekening

Vind jij het geen probleem om jouw rekening te laten zien aan anderen? Neem deze dan gerust mee. Misschien is er wel tijd om jouw rekening te gebruiken als voorbeeld. Als het niet te druk is, is er misschien tijd om jouw rekening te bekijken tijdens de vragenronde.

De bijeenkomsten. Wanneer kom jij?

Gratis toegang, aanmelden niet nodig.

 • 29 november in ’t Slotje Herpen, tijdens de openbare dorpsraadvergadering 20:00 – 22:00
 • 2 december Buurthuis Kortfoort Oss 20.00 – 21.30
 • 6 december – De Berchplaets Berghem 20.00 – 21.30
 • 14 december – De Snoeck Lith 20:00 – 21:30
 • 5 januari – Wijkcentrum Schadewijk Oss 20.00 – 21.30
 • 12 januari – Sociaal Cultureel Centrum, Buurthuis ‘De Binnenstad’ Oss 20.00 – 21.30
 • 17 januari – Wijkcentrum de Haard Oss 20.00 – 21.30
 • 26 januari – Wijkcentrum De Hille Oss 20.00 – 21.30
 • 1 februari – MFA de Snoeck Lith 20:00 – 21:30
 • 8 februari – Dorpshuis Vidi Reo Ravenstein 20:00 – 21:30
 • 9 februari – Wijkcentrum Schadewijk Oss 20.00 – 21.30
 • 16 februari – Ontmoetingscentrum de Meteoor Oss 20.00 – 21.30
 • 9 maart – Acropolis Megen 20:00 – 21:30
 • 27 maart – Openbare vergadering de Ruwaard Oss 20:00 – 21:30

Vragen of opmerkingen? Mail info@ossschakeltdoor.nl

 

Dat grote bedrag op mijn energierekeningMarion bespaarveteraan

Je energierekening, wat een rekensom soms! Ik ben het gaan ontcijferen toen ik een hoog bedrag zag staan. Ik wist niet waar het vandaan kwam. Dat hoge bedrag op mijn energierekening moet ergens vandaan komen.

Bekijk het blog van onze bespaarveteraan

Wil jij hulp bij het ontcijferen van je energierekening? Stuur een mail aan info@ossschakeltdoor.nl

Zo lees je je energierekening

Wat kun je veranderen aan je energierekening? Hoe lees je je energierekening? Wanneer je weet wat er allemaal op je energierekening staat, weet je ook wat je kunt veranderen.

Zo lees je je energierekening –> Hier lees je meer

Zo kies je de juiste app voor jou

Er zijn verschillende apps om je energiegebruik te zien. (Deze ‘verbruiksmanager’ kan ook een website zijn). Milieu centraal maakt er een compleet artikel over. Wij laten je het deel zien waarmee je de juist app voor jou kiest! Wat wil jij weten om je energierekening te ontcijferen? Dat lees je hier

Laat een energiecoach meekijken

Frank is energiecoach en zit aan de keukentafel bij mensen thuis om te kijken waar zij kunnen besparen. “Als coach help ik mensen om beter inzicht te krijgen in hun verbruik. En ik help om te gaan besparen. Leer meer van Frank

Een energiecoach aan jouw keukentafel?

Wil je ook weten hoe je het beste energie kunt besparen? Een vrijwilliger energiecoach legt je dit uit tijdens een keukentafelgesprek.

Gemeente Oss biedt je dit keukentafelgesprek gratis aan. Het besparen van energie begint vaak met meer informatie krijgen over energiebesparing. Daarom is dit hét gesprek waar jij informatie krijgt en je jouw vragen gratis kan stellen.

Plan nu een gesprek in, via het gemeentelijke energieloket, Brabant Woont Slim

Wat ga je meten om te besparen?

Je hebt het idee dat je energie kunt besparen. Je weet dat het goed is voor de aarde en voor je portemonnee. Maar hoe ga je dat doen. Welk doel stel je voor jezelf? Een doel betekent dat je een begin hebt en ergens naar toe werkt. Je gaat iets meten om te weten wat het resultaat is. –> Stroom besparen

Wat zegt je slimme meter?

Er zijn veel manieren om te zien wat je aan stroom en gas verbruikt. Je kijkt naar je energierekening. Je kijkt op een app van bijvoorbeeld je energieleverancier. Of je kijkt op je Slimme meter. We gingen op bezoek bij Enexis