Challenge juni 2020

Doe de Quickscan en win een gratis energieadvies! (deze quickscan bestaat niet meer)

Wat moet je doen?

Doe de Quickscan van Brabant Woont Slim. Dan krijg je in een handomdraai een duidelijk overzicht! Brabant Woont Slim is het gemeentelijk energieloket voor woningeigenaren.

De Quickscan neemt de besparingsmogelijkheden in jouw huis onder de loep. In 2 minuten beantwoord je ongeveer 10 vragen. Daarna vertelt Brabant Woont Slim je wat je bespaarkansen zijn!

  • Welke energiebesparende maatregelen passen bij je woonsituatie?
  • Hoeveel euro kun je in je zak houden?
  • Wat kan jouw energielabel worden?

Het advies is gratis, vrijblijvend en objectief door het gebruik van gemeentelijke gegevens en rekenregels van de Rijksoverheid.

Doe de scan en maak kans op een gratis energieadvies!

De adviezen volgend op de Quickscan zijn dus vooral op woningeigenaren afgestemd. Ben je huurder? Dan mag ook jij de Quickscan doen. Maar je zou ook deze bespaartest kunnen doen, want die is speciaal voor huurders bedoeld.
Ga in ieder geval, over de uitkomst van de test, het gesprek aan met je verhuurder (woningcorporatie), want die kan je informeren over grotere energiebesparende maatregelen in en op je huurwoning, zoals isolatie en zonnepanelen. Op Oss Schakelt Door vind je de komende maanden allerlei tips die je ook als huurder zelf kunt doen.

Blijf op de hoogte en volg @OssSchakeltDoor op Instagram en/of OssSchakeltDoor op Facebook.

Informatie

Meten = weten

In 2023 samen 20% energie besparen? Dat gaan we doen! Als je het goed doet, houd je misschien ook nog wat geld over voor leuke dingen. En het is goed voor het milieu. Wist je bijvoorbeeld dat je gemiddeld € 1.765,00 per jaar uitgeeft aan energiekosten voor je huis? Dat is ongeveer een derde van al je woonkosten. Maar hoe kun je besparen als je niet eens weet wat je maandelijks aan energie verbruikt? Oftewel: voordat je als een dolle aan de slag gaat met een tochtstrip, zonnepaneel of warmtepomp, ga eerst eens kijken wat je nou daadwerkelijk verbruikt.

Daarom besparen

Een energiezuinige woning betekent:

  • behagelijker en comfortabeler wonen
  • een lagere energierekening
  • minder CO2-uitstoot = beter voor het milieu
  • en als je een koophuis hebt: waardestijging en kortere verkooptijd

In Oss hebben alle huishoudens tussen 2010 en
2017 energie bespaard, per jaar gemiddeld 0,5%.
Maar we zijn er nog lang niet.

> Lees hier meer over wat we nog moeten doen

 

 

Tips om zelf aan de slag te gaan

Energiecheck

We dagen je deze maand uit om de Quickscan te doen. Wil je nog meer inzicht? Neem je huis onder de loep met de Energiecheck van Brabant Woont Slim. Je krijgt dan niet alleen inzicht in je eigen verbruik, maar ziet ook wat de mensen in jouw buurt en huishoudens in een vergelijkbare woonsituatie verbruiken.

De komende maanden kun je via de tips in onze energiebesparingskalender stap voor stap energie besparen! Heb je daarbij extra hulp nodig? Plan dan bijvoorbeeld een online spreekuur in via Brabant Woont Slim. En lees ook eens de informatie over de duurzaamheidslening van de gemeente Oss, een lening waarmee je je woning echt energiezuinig kunt maken.

Hoe ga ik dat betalen? Financieringsmogelijkheden en subsidies

Wil je je woning graag verduurzamen en energie besparen, maar heb je niet voldoende financiële middelen? Of ben je benieuwd in hoeverre er mogelijkheden bestaan je investering later terug te betalen?

Tosca met duim omhoog

Wij dagen jou uit!
#OssSchakeltDoor

Door de landelijke en lokale overheid worden er verschillende subsidies verstrekt. Ook zijn er allerlei fondsen met duurzaamheidsleningen.

Meer weten? Kijk dan op

https://brabantwoontslim.nl/financiering-subsidies/ en zoek op het onderwerp waar jij financiële hulp bij nodig hebt.
Elke maand belichten we de belangrijkste financieringsmogelijkheden op Oss Schakelt Door.