Ventilatie belangrijk bij isolatie

Ventilatie is een must in combinatie met isolatie. Uit onderzoek blijkt dat 30% van de huiseigenaren in Oss de komende jaren willen investeren in één of meer vormen van isolatie. Daarom organiseert gemeente Oss de mogelijkheid om gezamenlijk isolatie in te kopen. Het gaat dan om glasisolatie (HR++-glas), spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie.

12 oktober is er een gratis online informatiebijeenkomst over deze actie.

Samen isoleren in gemeente Oss

Het Regionaal Energieloket coördineert de inkoopactie en de informatiebijeenkomst. Inschrijven kan niet meer. De antwoorden van de enquête over ventilatie komen dan ook aan bod.

 

Heeft u de woordzoeker in Regio Oss gemist? En wilt u toch kans maken op de stadswandeling van het Toeristisch Informatiecentrum Megen? Download hier de woordzoeker.

woordzoeker Oss Schakelt Door

Enquête is gesloten

Ventileren is veel in het nieuws geweest rondom de coronacrisis. Het is zelfs de vierde basisregel geworden van de regering. Zorgen voor frisse lucht. Nu er meer wordt geïnvesteerd in isolatie om energie te besparen, is het ook nodig om over ventilatie te praten. Daarom stelde Oss Schakelt Door in september aan de inwoners van gemeente Oss de vraag: “Wat weet u van ventilatie?”.

Kijk op de pagina over ventilatie over meer onderwerpen als:

  • Ventilatie en vochtproblemen
  • Ventilatie en isolatie
  • Ventilatie en frisse lucht in huis

www.ossschakeltdoor.nl/ventilatie

Slechte ventilatie leidt tot een ongezond binnenklimaat. Een ongezond binnenklimaat is niet alleen slecht voor uw gezondheid, het kan ook leiden tot problemen aan uw woning. Onvoldoende ventilatie kan leiden tot vochtproblemen, schimmelvorming en gezondheidsklachten zoals allergieën, irritatie van slijmvliezen, luchtwegproblemen en ogen.

Veel woningen blijken naast vocht en vuil ook te hoge concentraties schadelijke fijnstoffen en CO2 te hebben. Dit wordt vaak niet meteen opgemerkt. Ventilatie is daarom essentieel voor een gezond binnenklimaat.
Bron: Milieucentraal

Energieadvies aan je eigen keukentafel

Wil jij een persoonlijk gesprek met een energiecoach aan je eigen keukentafel? Plan dan een keukentafel in bij hèt energieloket van gemeente Oss. 

Gemeente Oss biedt je dit keukentafelgesprek gratis aan. Het besparen van energie begint vaak met meer informatie krijgen over energiebesparing. Daarom is dit hét gesprek waar jij informatie krijgt en je jouw vragen gratis kan stellen.

Meer weten over ventilatie