Wat een eer om deze bespaarbox uit de handen van de wethouder te mogen ontvangen. Ik bloos er nog van. En… Wat een fantastisch pakket. Echt iets voor mij als bespaarveteraan!

Hier kan ik heel veel energie en dus ook veel geld mee besparen, En geld heb ik niet dus dit pakket is mij op mijn lijf geschreven.

Wat ga ik ermee doen? Nou…. Gebruiken natuurlijk!!

Voor iedereen die de energiebespaarbox gaat weggeven, of krijgt…

Ik deel in de inhoud gewoon alvast met je!

Radiatorfolie

Hier ben ik blij mee. In mijn slaapkamer staat mijn bed op het noordwesten pal onder het raam. Dit is de koude kant van het huis en de koudste kamer. Ik heb al plakfolie op het raam en gordijnen, maar de muur onder het raam kan in de winter letterlijk steenkoud worden. Brrr.. Ik ben een koukleum dus dat is niet prettig. Onder datzelfde raam hangt ook een verwarming. Ook zonde, want als de verwarming aangaat, kan ik eerst die koude muur verwarmen alvorens de warmte de kamer in komt. Ik ga dus achter deze verwarming zéker de folie toepassen.

De kamer zal dan ook niet meer zo koud worden en door de folie straalt de warmte direct de kamer in waardoor deze sneller warm wordt en waardoor ik minder lang hoef te stoken, ik wat mij dus weer centjes bespaart. Maar ook in mijn werkkamer waar ik vaak langer zit ga ik de folie plakken. Die kamer is ook kou in de winter. En als ik dan nog over heb dan doe ik hetzelfde in de overige ruimtes..

Tochtband

Geweldig dat dit in het pakket zit. Zoals ik al zei zit mijn slaapkamerraam aan de koude kant van het huis. Net als het raam van de keuken. Ik ga even checken of het daar tocht. (weet je hoe dat moet?) Maar ook aan de kant van mijn balkon zit een raam én een deur en ook daar kan het weleens interessant zijn om de tochtband toe te passen want daar is het ook vaak kouder.

Maar vooral de gang wordt nooit warm in de winter. Telkens als de kamerdeur opengaat voel ik de koude luchtstroom binnenkomen. Dat is natuurlijk de bedoeling niet want ik stook niet graag voor niets. Het is dus afwegen wat ik het belangrijkste vind. Ik vind het belangrijk dat de kamer lekker warm blijft want daar slaat de thermostaat op aan. Als er telkens een koude luchtstroom binnenkomt dan blijft de verwarming loeien en dat kost geld. Ik weet dus al waar ik als eerst tochtband ga plakken…

Tijdschakelklok

Heel erg fijn deze klok. De kersttijd komt er weer aan en dan is een tijdschakelklok heel erg handig. Ik ga mijn kerstboom erop aansluiten zodat de lampjes in de ochtend of in de middag aangaan en ’s avonds tijdig uitgaan.

Ik woon nu op een flat en daar is buitenverlichting aanwezig bij de voordeur, maar in eerdere woningen had ik er een aangesloten op de buitenlamp zodat de verlichting aanging als het donker werd en rond 23.00 uur weer uit.

Doorvoerstekker

Hier ben ik superblij mee… Tal van toepassingen schieten door mijn hoofd.

Koffieapparaat, waterkoker, tv… noem maar op. Maar ik ben eigenlijk al gewend om van de meeste apparaten de stekker eruit te trekken na gebruik, dus ik denk tóch dat ik deze ga gebruiken voor mijn oplader van de telefoon en laptop. Vaak voel ik mij erg schuldig omdat ik hier nogal laks mee omga.

Ik vind ik het zo’n gedoe om telkens als de mobiel of laptop opgeladen is de stekker uit het stopcontact te halen. Ik trek de het stekkertje uit mijn mobiel en vertel mijzelf dat dat sluipverbruik wel meevalt. Maar het gaat mij absoluut veel besparen als ik in het vervolg gewoon even het schakelaartje omhaal. Ik ga hier de verdeeldoos op aansluiten zodat ik voortaan bij het stopcontact het lampje uit kan doen waardoor ik de stekkertjes gewoon in de verdeeldoos kan laten zitten. Besparen zonder veel gedoe, wat wil een mens nog meer.. Ik vind dit een uitkomst..!

Koelkastthermometer

Leuk dit! Een smily in mijn koelkast wanneer de temperatuur goed is. Dat wil ik! Doodzonde als de temperatuur te koud staat en ik daardoor teveel energie verbruik. Alle beetjes om te besparen helpen, nietwaar?

Ledlampen

Ledlampen zijn altijd welkom. Veel licht en tóch besparen, daar hou ik van. Ik hou sowieso erg van besparen. Ik ben erg blij met deze lampen. Ik heb lampen hangen boven de keukentafel, de salontafel en 2 boven de eettafel tevens mijn werktafel, daar wil ik graag goed licht. Deze lampen zijn daar ideaal voor. Maar ook in de badkamer, slaapkamer de gang en in mijn schemerlampen heb ik lampen nodig. Maar deze gaan vaak kort even aan en dan weer uit.

Voor mij is het duidelijk: deze lampen ga ik gebruiken boven mijn eettafel. Het is nu de donkere tijd en dat betekent dat de lampen al weer vroeg aan gaan. Ik zit graag aan mijn eettafel om creatief bezig te zijn, een puzzel te maken, de reclameblaadjes te lezen, gezellig koffie te drinken, een avondje een blog schrijven en om te eten. Ik doe dagelijks van alles aan de grote tafel en ik zit dus graag en veel aan deze tafel. Dat betekent dat deze 2 lampen het meeste en het langste branden en grootste deel van de dag aan zijn en dat ik hier dus het meeste op kan besparen.

Waterbespaarders

Ook hier ben ik superblij mee. Deze ga ik natuurlijk direct plaatsen in mijn keukenkraan, wastafelkraan en douchekop. Ik heb geen afwasmachine en dus doe ik de afwas met de hand. En hoe vaak was ik niet even tussendoor mijn handen, spoel ik even wat af.. Ongemerkt gaan er stiekem heel wat litertjes water doorheen. Ideaal dus in mijn keuken. Ik was mijn haren tussendoor weleens bij de wastafel, of ik doe er even een klein handwasje. Ook dan is een waterbespaarder eigenlijk onmisbaar.

Om over het douchen nog maar te zwijgen. Ongemerkt verbruik ik toch enorm veel water. Wat heerlijk dat ik hier nu enorm op kan gaan besparen.

Besparen is noodzakelijk

Besparen is voor mij een noodzaak en ook mijn grootste uitdaging.

Helemaal super dat dit pakket het nuttige met het aangename combineert.

Hartelijk Bedankt gemeente Oss!