Brrrr… Voel jij het ook?  Het wordt steeds kouder buiten. En iedereen weet het natuurlijk wel: Wordt het kouder, dan gaat het energiegebruik weer omhoog. Vooral het gasgebruik. Gas wordt gebruikt bij het verwarmen van je water, de verwarming van je huis en bij het koken.

Maar… een hoog energieverbruik dat willen we natuurlijk niet. En ik als bespaarveteraan wil dat al helemaal niet. Jullie kennen mij inmiddels…

Elektrisch koken

Daarom ben ikzelf afgelopen jaar elektrisch gaan koken. Ik heb een elektrische kookplaat aangeschaft. Dat was wel even wennen, maar nu kan ik er mee lezen en schrijven. Toch kook ik daar lang niet alles op. Kook ik dan toch nog stiekem op gas? Nee hoor.

Ik maak voor rijst gebruik van de rijstkoker, voor vlees gebruik van de slowcooker en ik maak ovenschotels in de elektrische oven. Af en toe maak ook nog gebruik van de elektrische stoomkoker om heel handig aardappelen en groente tegelijk in te stomen. Maar mijn aardappelen opbakken doe ik weer op de elektrische kookplaat. En zo kien ik alles dus mooi uit. (Dus heb jij geen elektrische kookplaat, maar wel een van die andere apparaten, maak daar dan vooral gebruik van zou ik zeggen!)

Geld terug op de energierekening

Op de app van mijn energiebedrijf kan ik precies zien hoeveel ik aan stroom en gas heb verbruikt, dus ik houd dat precies bij. En wat denk je? Goed nieuws! Yesss.. Ik krijg dit jaar geld terug. Ik ben dus helemaal happy..

Een extra gasbepaarbox cadeau!

Maar… Er is nog meer goed nieuws.. Want… Dit jaar mag ik jou helpen met het besparen gas. De actiemaand van Oss Schakelt Door, vol met gasbespaarboxen, sluit ik persoonlijk af met een extra box. Hoe leuk is dat? Op 27 december loot ik uit alle aanmeldingen, van de hele maand, nog een extra winnaar. Die winnaar zou jij zomaar kunnen zijn. Als jou dat leuk lijkt doe dan vooral mee!

Zo bespaar je gas met de gasbespaarbox

Maar wat zit er dan eigenlijk allemaal in die box. Ik ging op onderzoek uit. Zo leuk!

Nou, en wat kwam ik daar tegen:

  • Een timer voor in de douche; Besparen op warm water! Niet meer water gebruiken dan strikt nodig is, heel handig.
  • En om tocht tegen gaan zie ik een deurdranger; Voor mensen met kinderen of voor hardleerse huisgenoten die de drang hebben om de deur open te laten staan.  Geen kou meer dus vanuit de gang naar de kamer waardoor de verwarming weer aanslaat. Geen geërger meer of boos geroep door het huis:  “Doe die deur dicht!”  want dat is dan mooi verleden tijd! En dat wil je hebben!
  • En het tocht straks een stuk minder bij de voordeur of bij dat ene raam door de tochtstrips die ook in de Box zitten zie ik.
  • En natuurlijk de radiatorfolie. Die plak je achter de verwarming zodat de warmte niet naar je muur gaat, maar naar je woonkamer! Niet alleen handig! Het werkt ook echt heel goed! Ik heb vorig jaar de Box gekregen van de wethouder zoals jullie misschien nog wel weten en ik heb het natuurlijk allemaal toegepast! Via mijn app zie ik duidelijk dat ik ook werkelijk bespaar! Dat wil jij toch ook?

Dus neem jij ook wat gas terug?

En zó neem je, net als ik, aan het einde van het jaar toch een beetje gas terug.

En als je niet wint.. Dan is dit sowieso een cadeautip! Geef energie cadeau dit jaar!

Kijk ook eens bij mijn eerdere blogs om te zien hoe je zonder de box energie kunt besparen! Daar geef ik allerlei tips. Ik bespaar al jaren.

Prettige feestdagen en een fijne jaarwisseling! Tot volgend jaar!