Ik heb een mening! Vooral over energiebesparing. En die bespreek ik graag met je. Daarom laat ik het gemeente Oss ook graag weten wat ik allemaal doe om energie te besparen? Jij ook?

Onderzoeken levert op

Ieder jaar is er een onderzoek energiebesparing in gemeente Oss. En iedere keer doe ik mee, want ik heb een mening. En zelf onderzoek ik ook graag dingen. Ik onderzoek wat ik in mijn huis nog kan doen. Waarom ik dat doe? Om dat het me wat oplevert. Een fijnere wereld voor de generaties na ons en ik zie ook graag resultaat in mijn portemonnee. De vraag waarom je energie bespaart staat ook in het onderzoek. Dan weet je dat alvast 🙂

Ook als huurder een stem

Ik heb in koopwoningen gewoond, en nu huur ik. De vragen gaan over het nu en ik vind dat huurders ook zeker zelf een verantwoordelijkheid hebben om 1. Energie te besparen en 2. Laten weten wat ze wel of niet doen aan energiebesparing. Maar ja dat is mijn mening… Ben je het met mee eens? Of juist niet? Vul het onderzoek in. Nu heb je de kans.

Ook al kun je als huurder niet heel makkelijk hele grote maatregelen nemen. De vragen gaan ook over de kleine(re <–want ik vind het heel wat al het bij elkaar optel…) dingen en je gedrag. En zoals ik al zei ook waarom wel en waarom juist niet. Iedereen kan zijn ei kwijt in dit onderzoek.

Plannen maken op basis van onderzoek

Wanneer ik iets heb onderzocht, kan ik een plan maken. Weet ik dat ik minder gas gebruiken, dan onderzoek ik of het mogelijk is om elektrisch te koken. Daar kan ik dan een plan voor maken. En dat is me ook gelukt.
Dat doet de gemeente ook. Ik spreek bijvoorbeeld wel eens dat mensen wel willen maar niet weten wat allemaal kan. Een van de vragen die er is waar jij zoekt naar informatie. Hoe handig zou het voor jou zijn dat daar dan ook informatie te vinden is. Bijvoorbeeld over subsidies, leningen of wie je advies kan geven.

Laat weten wat jij doet, zou willen doen en ook wanneer dat niet zo is

Dit onderzoek is een kans voor je om jouw mening en aanpak te laten horen. En anders reageer je gewoon op mijn maandelijkse blog, als bespaarveteraan schrijf ik graag over wat ik hoor. Een mailtje naar info@ossschakeltdoor.nl helpt ook. Ze wijzen je graag de weg in je reis om energie te besparen.