Zo bespaar je geld door energie te besparen

De week van het geld in 2023 is van 27 tot en met 31 maart. Dit jaar gaat het over Jong geleerd is Oud gedaan. Net als bij energiebesparing zijn de gewoonten die je kunt aanpassen waarmee je energie en dus geld bespaart.

Bij het energieloket an gemeente Oss, Brabant Woont Slim vind je allerlei handige tips om energie te besparen. Klik hier om direct naar de pagina met tips te gaan.

Of maak een afspraak met een energiecoach bij Brabant Woont Slim. Kies jij voor een gesprek aan je keukentafel of een spreekuur op het gemeentehuis of online.

Geld besparen

Wanneer je geld wilt besparen kijk je eerst naar je inkomsten en dan naar je uitgaven. Dan kijk je naar wat je nodig hebt, een begroting. Alles wat je uitgeeft naast dat wat je nodig hebt, daar kun je op bezuinigen. @SamenSlimmerMetGeld heeft hiervoor een gelddagboek gemaakt. Dit kun je ophalen in het gemeentehuis.  

Energie besparen

Met energie besparen is het eigenlijk niet veel anders. Je kijkt naar wat je gebruikt. Dan naar wat je nodig hebt. En dan weet je waar je kunt besparen.

Je energiekosten zijn vaste lasten. Ze komen dus iedere maand terug. Wanneer je dus op je energiegebruik bespaart, bespaar je iedere maand geld. Dit zie je op je energierekening. Hier, op de website van MilieuCentraal lees je hoe je je energierekening leest.