Glas vervangen doe je vooral voor meer comfort in huis. Je houdt de warmte binnen op koude dagen en het blijft langer koel in huis op warmte dagen. Daarnaast heb je ook minder last van geluid van buiten.

Enkel glas

Heb je nog enkel glas? Dan heb je één laag glas in je ramen. Dat isoleert niet.

Isolatie met dubbel glas

Heb je dubbel glas? Dan heb je matige isolatie. Vaak kun je dit vervangen door HR++ glas, zonder de kozijnen te moeten vervangen.

Isolatie met HR++ glas

HR++ is dubbel glas met een coating en een isolerend gas tussen de platen, waardoor het heel goed isoleert.

Milieu Centraal: “Vervang je alle ramen (24 m2) in een gemiddelde hoekwoning door HR++ glas en had je eerst overal enkel glas, dan scheelt dat zo’n 500 m3 gas. Als je overal dubbel glas had, dan bespaar je zo’n zo’n 200 m3 gas.”

Subsidie triple glas

Ben je van plan om ook je kozijnen te vervangen? Kijk dan naar triple glas. Je bespaart 60m3 gas meer met triple glas dan met HR++ glas. Het is duurder, maar de subsidie voor triple glas in nieuwe kozijnen is ongeveer 3 keer zo hoog als voor HR++ glas. Bekijk de regeling op rvo.nl

Meer over glasisolatie

Lees meer op Milieu Centraal – Subsidie voor isolatie.

Subsidie Glasisolatie

Woningeigenaren kunnen subsidie aanvragen voor woningisolatie (glas, dak, vloer, muur, gevel), duurzame energieopwekking (zonneboiler of warmtepomp) en voor aansluiting op een warmtenet.

Om in aanmerking te komen voor een isolatiesubsidie, moet je voor minimaal 2 maatregelen subsidie aanvragen. Dat mag een tweede isolatiemaatregel zijn, maar ook een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting een op het warmtenet.

Lees meer op de website van het energieloket van de gemeente Brabant Woont Slim

Kosten glasisolatie

De kosten van het vervangen van glas zijn vaak niet alleen het glas. Misschien moet je de kozijnen aanpassen en het schilderwerk bijwerken bijvoorbeeld. Hou daar dus rekening mee.

Snel naar