Een lagere energierekening én meer wooncomfort? Begin dan met isoleren. Op die manier houd je ’s winters de warmte en hoef je minder te stoken.

Besparen met isoleren

Wist je dat je met isoleren gemiddeld 17% warmte/aardgas kunt besparen? Trouwens, je houd niet alleen warmte binnen, maar ’s zomers houd je ook de warmte buiten.

“Goede isolatie is écht het belangrijkste. Vergelijk je huis maar met een thermoskan. Stop je er een koel drankje in, dan blijft het koel. Zelfs als het buiten warm is. Zolang je de thermoskan maar dicht laat. Stop je er hete koffie in? Dan blijft de koffie heet, ook als het buiten koud is.”

Cor Veroude, Energie- en Keukentafelgesprekcoach

Manieren van isoleren

Comfort:

1. Je ervaart meer wooncomfort:
In de winter is je woning sneller warm en in de zomer blijft het langer koel binnen. Daarnaast is een goed geïsoleerde woning minder gehorig én heb je minder last van tocht, vocht en schimmel.

infographic isolatiemaatregel

Isolatie en het milieu

2. Het is beter voor het milieu:
Als je woning geïsoleerd is kun je een nieuw energielabel laten aanmeten. Een woning met een groen label (A of B) is energiezuinig, omdat het minder CO2 uitstoot.

Isolatie en je portemonnee

3. Je verhoogt de waarde van je woning;
Een woning met een zuinig energielabel betekent over het algemeen een waardeverhoging.

4. Je verlaagt je energierekening:
Warmte krijgt ‘s winters geen kans om te ontsnappen en daardoor hoef je minder te stoken. Met goede isolatie bespaar je tot wel 30% op je energierekening!

5. Korte terugverdientijd:
De kosten van isolatie heb je er al tussen de 3 en 7 jaar uit. Natuurlijk is dat afhankelijk van het type woning en type isolatie.

Snel naar

Veel inwoners van gemeente Oss gingen je voor

Uit onderzoek blijkt dat veel inwoners in de gemeente Oss je zijn voorgegaan en (een deel van) hun huis hebben geïsoleerd. Of ze zijn dat van plan:

IsolatiemaatregelHoeveel procent van de inwoners nuHoeveel procent van de inwoners over vijf jaar
Volledige dakisolatie64%+8%
Volledige spouwmuur- of gevelisolatie65%+8%
Volledige vloerisolatie46%+9%
Volledig HR++ glas54%+12%
Bron: resultaten onderzoek energiebesparing onder de inwoners van Oss in 2020