Met een geïsoleerde vloer voelt je huis fijner aan. De koude lucht van onder de vloer komt niet naar je woonkamer. En de warme lucht in je huis blijft in je huis.

Omdat je minder warmte verliest, hoeft je cv-ketel (of warmtepomp) minder hard te werken en gaat je energieverbruik omlaag. Ook prettig voor het milieu.

Vloerisolatie

De onderzijde van de vloer op de begane grond isoleren is het efficiëntst. Je kunt dit (laten) doen met isolatieplaten van minerale wol of kunststof isolatieplaten.

Bodem- en kruipruimteisolatie

Je kunt ook de bodem van de kruipruimte isoleren. Heb je geen kruipruimte of wanneer deze niet bereikbaar is, kun je de bovenzijde van de vloer isoleren. Bijvoorbeeld met voldoende drukvast isolatiemateriaal.

Besparen met vloerisolatie

Volgens Milieu Centraal scheelt vloerisolatie tussen de € 170 (tussenwoning) en € 330 (vrijstaande woning) op de jaarlijkse energierekening!

“Goede isolatie is écht het belangrijkste. Vergelijk je huis maar met een thermoskan. Stop je er een koel drankje in, dan blijft het koel. Zelfs als het buiten warm is. Zolang je de thermoskan maar dicht laat. Stop je er hete koffie in? Dan blijft de koffie heet, ook als het buiten koud is.”

Cor Veroude, Energie- en Keukentafelgesprekcoach

Snel naar

Veel inwoners van gemeente Oss gingen je voor

Uit onderzoek blijkt dat veel inwoners in de gemeente Oss je zijn voorgegaan en (een deel van) hun huis hebben geïsoleerd. Of ze zijn dat van plan:

IsolatiemaatregelHoeveel procent van de inwoners nuHoeveel procent van de inwoners over vijf jaar
Volledige dakisolatie64%+8%
Volledige spouwmuur- of gevelisolatie65%+8%
Volledige vloerisolatie46%+9%
Volledig HR++ glas54%+12%
Bron: resultaten onderzoek energiebesparing onder de inwoners van Oss in 2020