Wil jij graag je appartement energiezuiniger maken en je VvE verduurzamen? Je kan zelf kleine aanpassingen doen. Zoals radiatorfolie en zuinige lampen. Bekijk daarvoor onze tips voor energiebesparende maatregelen.

Gratis informatiebijeenkomst en driedaagse cursus

3 april is er een gratis informatiebijeenkomst voor VvE’s die willen verduurzamen. Jacco Peter Hooiveld, wethouder energietransitie Gemeente Oss: “We weten hoe ingewikkeld verduurzaming kan zijn voor VvE’s. Daarom is daar nu specifieke hulp voor.”

Subsidies VvE

Met je VvE pak je grote projecten aan voor VvE verduurzaming. Daar zijn vaak subsidies, leningen en andere voordelen voor beschikbaar.

VvE verduurzamen

Je VvE verduurzamen kan! Laat je daarbij helpen en zet de juiste stappen.

VvE Transitie Centrum Brabant

Gemeente Oss heeft samen met andere Brabantse gemeentes en VvE-beheerders de krachten gebundeld om VvE’s te helpen bij het nemen van deze stappen; op het juiste moment en in de juiste volgorde.

Stappenplan om te verduurzamen als VvE in gemeente Oss

Daar is o.a. dit werkboek voor ontwikkeld. Met dit werkboek heb je een stappenplan in handen om jouw VvE te verduurzamen. Wil je deze als map ontvangen? Neem dan contact op met het VTCB.

Neem eens een kijkje op www.vtcb.nl.

Je kunt ook een vraag achterlaten in onderstaand formulier.

Brabant Woont Slim voor VvE verduurzamen

Het energieloket van gemeente Oss, Brabant Woont Slim, heeft altijd een actueel overzicht van de mogelijkheden om energiebesparing te financieren. Neem eens een kijkje op www.brabantwoontslim.nl

Hulp bij verduurzamen voor VvE’s

De gemeente Oss wil samen met inwoners en ondernemers 11% energie te besparen in 2030. Maar hoe doe je dat? En waar begin je? Eerst is het belangrijk dat je weet hoeveel energie je gebruikt. Daarna is het belangrijk om de juiste maatregelen te nemen om dat energiegebruik omlaag te krijgen. Dit kan ook in jouw eigen appartement of gebouw!

Stel jouw vraag gerust eens aan VvE Transitie Centrum Brabant!

Stel jouw vraag aan VvE Transitie Centrum Brabant

    VvE verduurzamen: Milieucentraal.nl heeft ook veel informatie

    In een appartementencomplex zijn dak, buitenmuren, vloer op de begane grond en meestal ook de kozijnen gemeenschappelijk bezit. Wil je de isolatie van een appartement verbeteren? Dan is er een besluit nodig van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Je mag ook niet zo maar zonnepanelen, zonneboilers of buitenunits van warmtepompen op het dak zetten.

    Zelf doen

    Als appartementseigenaar kun je zelfstandig een paar dingen doen voor een energiezuinige en duurzame woning. Je kunt een isolerende voorzetwand plaatsen voor de buitenmuur, en – afhankelijk van de afspraken binnen de VvE – HR++ glas in bestaande kozijnen. Misschien is een ventilatiewarmtepomp mogelijk, als de luchtafvoer daar geschikt voor is.