Wil jij graag je appartement energiezuiniger maken? Je kan zelf kleine aanpassingen doen. Zoals radiatorfolie en zuinige lampen. Bekijk de tips.

Energie besparen met je VvE

Met je VvE pak je grote projecten aan. Daar zijn vaak subsidies, leingen en andere voordelen voor beschikbaar.

Brabant Woont Slim

Het energieloket van gemeente Oss, Brabant Woont Slim, heeft altijd een actueel overzicht van de mogelijkheden om energiebesparing te financieren.

Bekijk het overzicht van de mogelijkheden op de website van Brabant Woont Slim.

Stel jouw vraag aan Brabant Woont Slim

    De gemeente Oss wil samen met inwoners en ondernemers 11% energie te besparen in 2030. Maar hoe doe je dat? En waar begin je? Eerst is het belangrijk dat je weet hoeveel energie je gebruikt. Daarna is het belangrijk om de juiste maatregelen te nemen om dat energiegebruik omlaag te krijgen. Dit kan ook in jouw eigen appartement of gebouw!

    Milieucentraal.nl heeft ook veel informatie voor VvE’s

    In een appartementencomplex zijn dak, buitenmuren, vloer op de begane grond en meestal ook de kozijnen gemeenschappelijk bezit. Wil je de isolatie van een appartement verbeteren? Dan is er een besluit nodig van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Je mag ook niet zo maar zonnepanelen, zonneboilers of buitenunits van warmtepompen op het dak zetten.

    Zelf doen

    Als appartementseigenaar kun je zelfstandig een paar dingen doen voor een energiezuinige en duurzame woning. Je kunt een isolerende voorzetwand plaatsen voor de buitenmuur, en – afhankelijk van de afspraken binnen de VvE – HR++ glas in bestaande kozijnen. Misschien is een ventilatiewarmtepomp mogelijk, als de luchtafvoer daar geschikt voor is.