Energiezuinig wonen is steeds populairder. Logisch: het scheelt energiekosten en is goed voor het milieu. In onze recente onderzoek naar energiebesparing in gemeente Oss geeft 39% aan dat ze binnen vijf jaar willen overstappen naar een duurzaam verwarmingssysteem. Heb jij al eens aan een hybride warmtepomp gedacht?

Wat is een hybride warmtepomp?

Met een hybride warmtepomp bespaar je gas. Een hybride warmtepomp werkt samen met de cv-ketel. De hybride warmtepomp zorgt voor een groot deel (50 tot 80%) van de verwarming van de woning. Je bespaart hierdoor flink op uw gasverbruik en energiekosten. De cv-ketel verwarmt het tapwater en springt soms bij, bijvoorbeeld als het buiten vriest. In de zomer kan een hybride warmtepomp de woning ook koelen. U heeft dan geen airco nodig.

Past een hybride warmtepomp bij jou(w huis)?

Niet ieder huis is geschikt voor een hybride warmtepomp. Heeft jouw huis bijvoorbeeld al goede isolatie? De gemeente biedt je gratis hulp om te onderzoeken of een hybride warmtepomp bij jouw woning en situatie past.

Past het? Dan kun je ook gebruik maken van de inkoopactie van hybride warmtepompen. De gemeente en het Regionaal Energieloket organiseren dit.

Graag nodigen we u uit voor de online informatieavond op 8 september van 19:30 tot 21:00. daar krijg je antwoord op beide vragen.

Online informatieavond op 8 september 19:30

Tijdens de online informatieavond vertellen we alles wat u moet weten over de hybride warmtepomp. Wat zijn de voor- en nadelen? Wat kost de hybride warmtepomp en wat levert deze op qua besparing? Maakt een warmtepomp geluid? Welke subsidies zijn er? Ook vertellen we u meer over de inkoopactie. De gemeente, Regionaal Energieloket en de installateur zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Datum:            8 september 2022

Tijdstip:           19.30 tot 21.00 uur

Locatie:           Online

Zo meldt u zich (vooraf) aan voor de informatieavond:

1.         Ga naar www.regionaalenergieloket.nl/acties of scan de QR-code hiernaast;

2.         Vul uw postcode in;

3.         Klik op ‘Hybride warmtepompactie Oss’;

4.         Klik op ‘Aanmelden informatieavond’ en ontvang een e-mail met de link.

Zo werkt de inkoopactie van hybride warmtepompen

De gemeente wil duurzaam wonen makkelijk maken. Daarom is het Regionaal Energieloket gevraagd om je vrijblijvend te adviseren en een inkoopactie te organiseren. De technische adviseurs van Regionaal Energieloket hebben een betrouwbare installateur uit de regio gekozen voor de inkoopactie. Omdat ze op deze manier veel plaatsingen in jouw buurt hebben, geven ze een scherp aanbod.

Let op: Vanwege de drukte bij installateurs en de leveringsproblemen van de hybride warmtepompen is er plaats voor een beperkt aantal inschrijvingen binnen deze actie.

Zo werkt het:

  1. Vrijblijvend inschrijven: schrijf je uiterlijk 3 oktober in via regionaalenergieloket.nl/acties of de eerder afgebeelde QR-code;
  2. Telefonisch contact: in dit gesprek wordt met u bekeken of een warmtepomp mogelijk lijkt;
  3. Woningopname: de installateur bekijkt ter plekke of uw woning geschikt is voor een hybride warmtepomp. U ontvangt meer informatie over de woningopname per mail na uw inschrijving;
  4. Persoonlijke offerte: u ontvangt een persoonlijke offerte. U zit nergens aan vast en beslist zelf of u de hybride warmtepomp laat installeren;
  5. Installatie: u gaat direct profiteren van een lagere energierekening dankzij de opbrengst van uw hybride warmtepomp.

Heb je nog vragen over de isolatieactie?

Neem dan contact op met het Regionaal Energieloket via projecten@regionaalenergieloket.nl of via 088 525 4110.

We hopen je te zien op de online informatieavond!