Wil je een voorbeeld van een groen dak zien? En meer informatie krijgen? Bezoek het Groene Klimaatplein bij Tuincentrum Coppelmans Oss.

Het plein kent vier pijlers:

  1. Groene daken; mensen kunnen hier een groene dakcoach aanvragen om te kijken of hun dak geschikt is én laten aanleggen tegen een mooie prijs.
    Vraag hier de factsheet van Green Deal Groene Daken aan en maak kans op een klimaatpakket van het Klimaatplein bij Coppelmans
  2. Water in de tuin; watertonnen, vijvertjes, wadi’s, allemaal voorbeelden hoe je water in je tuin kunt opslaan én weg kunt laten lopen.
  3. Tegel eruit! Wat erin?; voorbeelden van plantencombinaties en grond die je hiervoor kunt inzetten in jouw tuin.
  4. De Levende Tuin; meer bijen, vogels en vlinders in de tuin met allemaal voorbeelden van planten én voedsel én behuizing.

Het groen klimaatplein de Tuinbracheorganisatie

Het idee van een klimaatplein komt van de Tuinbrancheorganisatie. Ze willen met hun leden Nederland groener en gezonder voor mens en dier maken.

Uit onderzoek blijkt dat mensen wel willen maar niet weten hoe. In de tuin kunnen ze daar op eenvoudige wijze aan bijdragen.

Ze hebben het waterschap en de gemeente gevraagd om ook bij te dragen aan deze klimaatplein. Door het klimaatplein in deze samenwerking op te zetten, voelt iedereen zich verplicht en verantwoordelijk en kan er ook een gezamenlijk beweging gecreëerd worden. Je vindt meer informatie op www.groenklimaatplein.nl

Gemeente Oss

“Gemeente Oss draagt er bij aan, omdat wij het belangrijk vinden dat er minder verharding en meer groen is. Zo’n klimaatplein is een leuke manier om mensen bewust te maken waarom groen belangrijk is en dat iedereen hier aan kan bijdragen met kleine en/of grote maatregelen. Een tuincentrum is hiervoor een ideale locatie.” zegt Nina van Schagen Vakbeheerder Groen, Water en Ecologie bij Gemeente Oss

Coppelmans Oss

Jos Coppelmans over het Groene Klimaatplein: “Op de eerste plaats mensen laten we met het klimaatplein zien wat biodiversiteit is. We leggen uit dat ze door aanschaf van planten en plaatsen van insectenhotels meer groen en leven in de tuin krijgen. En dat is nodig voor mens en dier.” Bij Coppelmans hebben ze de kennis over de voordelen (en waarom) van een groendak. ”Op dit moment weten enkele medewerkers veel over de aanschaf van planten, maar er komt nog een cursus voor de medewerkers vanuit de Tuinbranche. Daarbij wordt er nog meer uitleg gegeven over het klimaatplein en biodiversiteit.”