Deze week valt er bij een deel van de koopwoningen in Oss met label B tot en met G een brief in de brievenbus over energie besparen. Bij die brief zit een tegoedbon met een waarde van €45. Met de bon kunnen huiseigenaren energiebesparende producten kopen en hun woning energiezuiniger maken.

Wethouder Johan van der Schoot: ‘Met elkaar staan wij als inwoners, bedrijven en overheden voor de opgave om snel ons energiegebruik te verminderen. De gemeente Oss wil in 2030 zo’n 11% energie besparen ten opzichte van 2017. Wij hopen onze inwoners met informatie en acties te inspireren. Zodat ze daarmee concreet dichtbij, in en rond eigen huis, energie kunnen besparen. Voor ons eigen welbevinden en dat van onze kinderen en kleinkinderen.’

Webshop Brabant Woont Slim

De tegoedbon kan de ontvanger besteden in de webshop van het energieloket Brabant Woont Slim.  Bijvoorbeeld aan LED-lampen of tochtstrippen. Als inwoner kun je zelf veel energie – en daarmee CO2 – besparen in en rond het huis. Bijkomend voordeel? Gebruik van minder energie, dan ook minder energiekosten.

Brabant Woont Slim

Inwoners van gemeente Oss kunnen voor vragen over energie besparen terecht bij het energieloket Brabant Woont Slim. Het loket is onafhankelijk, deskundig en helpt naar een energiezuinige(re) woning. Brabant Woont Slim doet dat op meerdere manieren. Denk bijvoorbeeld aan het vergelijken van offertes, hulp bij subsidies of het aanvragen van een energielabel voor de woning. De medewerkers van Brabant Woont Slim helpen graag! Meer informatie: www.brabantwoontslim.nl/oss

Oss Schakelt Door

Binnen gemeente Oss zijn meer acties opgezet voor het besparen van energie. Denk daarbij aan Zon op je Dak en de Isolatieactie van het Buurkrachtteam Ussen/Loovelt. Ook deelt Oss Schakelt Door maandelijks tips en organiseert win-acties op www.ossschakeltdoor.nl.  Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief via info@ossschakeltdoor.nl.