Begin december heeft de gemeente Oss naar eigenaren van woningen met een label B t/m G, gebouwd voor 1990, tegoedbonnen van €45,- gestuurd. Deze tegoedbon is goed voor kleine energiebesparende maatregelen.

Heb jij ook een tegoedbon? Ga dan vòòr 17 janauri! naar www.brabantwoontslim.nl/tegoedbon. Op = op

De kou in voor warmte

Oss Schakelt Door wilde dit cadeau op een leuke manier overhandigen aan woningeigenaren in de Weidevogelbuurt. Maar natuurlijk… Dit jaar moet alles anders dan we willen. Dus, “Bye, bye!” soepkar met  energiecoaches, en “Houdoe!” naar de met kerstlichtjes versierde camper.

Maar, ons team zou ons team niet zijn, als we niet in afgeslankte vorm toch nog een rondje door Schadewijk zouden maken. Dus ging Oss Schakelt Door samen met Alex, Frans en Michiel op pad en deelden alsnog de tegoedbonnen uit.

Met de douchekop in de achterzak water besparen

“We hebben leuke gesprekken gevoerd ”, zegt Frans. “Veel  mensen zijn al bezig met isoleren en zorgen ervoor dat ze de kieren en gaten in huis gedicht hebben”. Alex, welzijnswerker in de wijk heeft met name voor lachende gezichten gezorgd in deze donkere dagen. Met een waterbesparende douchekop in zijn achterzak, en zijn altijd vrolijke noot, liet hij menigeen met een warm gevoel achter. “Je brengt mensen toch ook iets leuks!” zegt hij met een brede lach. Ja, ja, eens een energiecoach, altijd een energiecoach.

Gebruik de bon voor een gesprek met advies

Michiel traint alle energiecoaches van Oss, en heeft het vooral koud deze avond. Hij is wel blij dat er zoveel aanmeldingen zijn binnengestroomd voor de keukentafelgesprekken en warmtewandelingen.

Met de tegoedbon kun je namelijk ook een van deze adviesgesprekken inplannen. Daar stel je je vragen en krijg je goed advies wat bij jou past.

Heb jij ook een tegoedbon? Ga dan nu nog naar www.brabantwoontslim.nl/tegoedbon.  Want op = op. Warmtewandelingen zijn al niet meer mogelijk, bijvoorbeeld