De Dag van de Duurzaamheid 2021 wordt op 9 oktober gevierd bij het NME-centrum en kinderboerderij De Elzenhoek

Ontmoet Oss Schakelt Door op NME-centrum en kinderboerderij De Elzenhoek. Zaterdag 10 oktober delen we lekker kopjes koffie en thee uit van 12.00 tot 16.00 tijdens de Dag van de Duurzaamheid.

Gemeente Oss

Gemeente Oss viert de Dag van de Duurzaamheid op NME-centrum en kinderboerderij De Elzenhoek. Deze middag biedt jong en oud van alles op het gebied van duurzaam leven!

Kijk voor meer informatie op www.duurzaamoss.nl/Dagvandeduurzaamheid

Ontdekkast Duurzaamheid

Om 13.00 uur onthult wethouder van der Schoot samen met de kinderen de nieuwe Ontdekkast Duurzaamheid van de Elzenhoek. Met de educatieve Ontdekkast Duurzaamheid kunnen kinderen en hun ouders op een laagdrempelige en speelse manier ontdekken wat De Elzenhoek doet op het terrein en in de gebouwen om het klimaat te verbeteren.

Daarnaast inspireert de Ontdekkast met praktische voorbeelden voor thuis mensen om zelf ook duurzamer te leven. Want, zo blijkt: een eerste stap om duurzamer te leven, is helemaal niet zo ingewikkeld!

Programma

Workshop muziekinstrument maken
Voor de kinderen is er een workshop waarbij ze hun eigen muziekinstrument maken van recycle-materiaal. Tijdens deze creatieve workshop maken kinderen aan de hand van bouwpakketjes hun eigen muziekinstrument.

Er is keuze uit wel zeven verschillende soorten. Met het bouwpakketje, de uitleg en het gereedschap is het daarna tijd om de handen uit de mouwen te steken.
Het eindresultaat is een instrument, gemaakt van puur recycle-materiaal. Natuurlijk moeten de muziekinstrumenten ook even uitgeprobeerd worden, een soort recycle concert dus.

Mikmakkers en afvalspel
De Mikmakkers zijn van de partij en je kunt meedoen aan Het Grote Afvalspel.

Oss Schakelt Door
Ook Oss Schakelt Door is erbij. Drink een kopje koffie of thee en krijg tips om energie te besparen, terwijl de kinderen een leuke kleurplaat kleuren.

Zon op je dak
Wil je meer weten over zonnepanelen en hoe dat gemakkelijk kan? Het promotieteam van Zon op je dak vertelt er graag meer over. Dat team komt op bezoek met hun Renault Twizy. Dat is een gemakkelijk elektrisch autootje.

Gratis toegang

Van 12.00-16.00 is de boerderij alleen toegankelijk met een entreebewijs. Dat kun je die middag gratis krijgen bij een van onze medewerkers bij de poort. Zo wordt ervoor gezorgd dat het niet te druk wordt op het terrein.

Zijn de kaarten op, dan moeten bezoekers even wachten totdat er weer een plekje is. En op = helaas op.