De Dag van de Duurzaamheid 2021 wordt op 9 oktober gevierd bij het NME-centrum en kinderboerderij De Elzenhoek

Ontmoet Oss Schakelt Door op NME-centrum en kinderboerderij De Elzenhoek. Zaterdag 10 oktober, tijdens de Dag va de Duurzaamheid, delen we lekker kopjes koffie en thee uit van 12.00 tot 16.00 tijdens de Dag van de Duurzaamheid.

Tijdens deze dag helpen we je meteen met energiebesparing. Stel je vraag aan ons team en wij wijzen je de weg naar het juiste loket.

Hoe houdt u de warmte vast in uw huis?

Bent u huurder of huiseigenaar?
Ga naar uw verhuurder voor grote maatregelen aan het huis (isoleren, zonnepanelen). Maar je kunt ook veel zelf! Vraag een keukentafelgesprek aan.

Huiseigenaren kunnen zelf meer investeren. Bekijk daarom onderstaande opties

Wil je wat meer weten? Stel je vraag via mail aan: info@ossschakeltdoor.nl en wij helpen je verder.

 1. Keukentafelgesprek: we hebben een aantal vrijwilligers opgeleid tot energie coach. Deze kunnen laagdrempelig met mensen in gesprek, thuis aan de keukentafel. Hier aanmelden voor een keukentafelgesprek

  Weet je nog niet waar je moet beginnen met isolatie en energiebesparing? Wat kan er allemaal in je woning?

 2. Duurzaam wonen spreekuur: iedere eerste donderdag van de maand is het energieloket, met een adviseur, geopend voor bewoners met vragen over energiebesparing. Dit gebeurt op het gemeentehuis, maar kan ook online. Hier aanmelden voor een online spreekuur

  Heb je een concrete vraag? Bijvoorbeeld: Ik wil dubbele beglazing, wat kan ik het beste doen? En is er misschien subsidie?

 3. EnergyParty: Op een gezellige (online) manier met je buren je energieverbruik verminderen? Organiseer dan een offline EnergyParty. Buren gaan met elkaar in gesprek over energie samen met een gespreksleider. Zo kun je nen ze bijvoorbeeld hun energieverbruik vergelijken en leren van elkaar. Hier aanmelden voor een EnergyParty

  Na aanmelding bij Buurkracht neemt de gespreksleider contact met je op. Weet je niet hoe je je buren het beste kunt uitnodigen? Daar helpt Buurkracht je ook bij.

 4. Warmtewandeling Wanneer het koeler dan 5 graden is (minstens 10 graden verschil met binnen), kunnen we via een warmtecamera kijken waar de warmte weglekt bij jouw huis. Meld je aan voor een warmtewandeling.

  Dit is voor iedereen die letterlijk wil weten waar ze moeten beginnen met isoleren.

 5. Energieadvies op maat voor inwoners van Oss die al echt weten dat ze concrete maatregelen willen nemen. Er komt dan een adviseur over de vloer om de mogelijkheden van bijvoorbeeld isoleren te bekijken en te bespreken. Er volgt een totaal adviesrapport met stappenplan.

  Deze kost eigenlijk 375,- Gemeente Oss geeft 300 euro korting. Aanmelden voor Energieadvies op maat