Energie besparen tijdens de zomer is heel anders dan de rest van het jaar. Bijna andersom juist! Want waar we de rest van het jaar het lekker warm in huis willen hebben, willen we het nu lekker koel houden!

In de winter hou je je huis, zo energiezuinig mogelijk, op 19 graden. In de zomer probeer je hetzelfde! Warmer dan 25 graden in huis zorgt er, voor veel mensen, voor dat je niet meer lekker woont.

Hoe hou je je huis energiezuinig koel?

Een groene omgeving helpt. Zonwering, het liefst aan de buitenkant, helpt. En wat doe je als de warmte toch in huis is gekomen? Ga je voor de airco? Op www.ossschakeltdoor.nl/koelindezomer lees je meer over het koel houden van je huis.

Deel jouw tip!

Geef jouw energiezuinige tip op Facebook of Instagram met foto en tag @ossschakeltdoor of gebruik #ossschakeltdoor. Doe dat vóór 1 augustus en maak kans op een schaduwdoek.

Een mail mag natuurlijk ook! Dan delen wij jouw tip voor je! info@ossschakeltdoor.nl

Wil je vergroenen?

Subsidie klimaatbestendige maatregelen

Gemeente Oss heeft een subsidie beschikbaar voor wanneer je bijvoorbeeld een groendak aanlegt. Neem jij een maatregel waarbij je bijdraagt aan minder wateroverlast bij piekbuien en een gezondere leefomgeving? Daar is de Subsidie klimaatbestendige maatregelen voor. Een groendak, bijvoorbeeld, doet dat en je bespaart dan ook nog eens op je gebruik van water en energie. Je vraagt de subsidie aan via Aa en Maas.

Geveltuinen

Grenst jouw zij- of voorgevel aan de openbare ruimte, zoals de stoep? Kijk dan eens of je gebruik kunt maken van de geveltuinenregeling van gemeente Oss.

NK Tegelwippen

Tot 31 oktober 2022 speelt heel Nederland het Nationaal Kampioenschap (NK) Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen (gevel)tuin. Ook bedrijven en scholen mogen meedoen. Tegels eruit, groen erin! Ook gemeente Oss doet mee.

Deel jouw tip!

We verloten een schaduwdoek t.w.v. € 40,- onder alle tips die op Facebook en Instagram worden gedeeld met foto met @ossschakeltdoor of #ossschaketdoor. Een mail mag natuurlijk ook! Dan delen wij jouw tip voor je! info@ossschakeltdoor.nl