Ik hoorde dat de Energie Weet Keet in mei in juni door de gemeente rijdt. Nou als ik Keet had geheten had ik daar kunnen staan! Daarom ben ik deze keer jullie Energie Weet Marion.

Het is heel belangrijk dat er een WeetKeet langskomt. Want daar gaat het natuurlijk om! Om energie te besparen moet je ook iets van energie weten!

Het is niet fijn om het altijd koud te hebben, zoals ik, maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik ben gaan onderzoeken hoe ik het warm kan krijgen. Zónder te veel geld kwijt te zijn.

Dit is wat de Energie Weet Marion weet

Om te besparen is het zaak om de verwarming niet te hoog te zetten en lager te zetten als je van huis bent. Op hoeveel graden zet je de verwarming? Op 20 graden? Op 23 graden? Ik zet ‘m op 19. Laat jij de verwarming ook loeien als je van huis bent? Dan ben je echt veel geld kwijt voor niets!

Koude muren

Als je erg koude muren hebt dan is het slim om isolatiefolie achter de verwarming te plakken. Daardoor krijg je meer warmte in de kamer. Dat komt omdat het letterlijk reflecteert! Pssst…. je kunt dit ook met aluminiumfolie doen!

Koude ramen

Ik woonde ooit in een woning met label G! De verhuurder plaatste perspex voor de ramen. Ik zag wat minder door de ramen, maar het scheelde echt! In de zomer kon ik het weghalen en zodra het koud werd, ging het er weer voor.

Waar gaat de warmte heen en waar komt de kou vandaan?

In diezelfde woning had ik een bovenverdieping. En die hoefde niet zo warm te zijn, daar sliepen we alleen maar. Ik heb dus zelf een gordijn voor de trap gehangen. Zo bleef de warmte beneden!

Wanneer ik toch kou voel, dan ga ik op zoek naar waar het vandaar komt. Is dat onder de deur vanuit een andere ruimte? Plaats een tochtstopper! Tocht het enorm door je ramen? Dan zou je er voor kunnen kiezen om er doorzichtig dik landbouwplastic voor te hangen. Of perspex platen ervoor te doen. Dit is natuurlijk niet voor elk raam handig, maar daar waar kan zéker de moeite waard.

Extra verwarmingstips

! Overdag als het zonnetje schijnt kan de verwarming ook lager of zelfs uit.

! Zet ook regelmatig een raam open, droge lucht verwarmt beter dan de vochtige lucht die ontstaat wanneer je de ramen dicht laat.

! Als je het ’s avonds dan toch frisjes hebt dan kan je ook i.p.v. de verwarming hoger te zetten een plaid pakken en een warm vest aandoen.

Bezoek de WeetKeet

Wil je weten waar de WeetKeet wanneer staat? Hier staat de agenda!

Eerste blog

Ik vind het erg leuk om zo mijn eerste blog te doen! Wil jij iets weten of tips? Mail dan naar info@ossschakeltdoor.nl

Tot de volgende keer!

Groetjes Marion!