Heb je als bedrijf last van hoge energiekosten? Met een energiescan kun je zien waar je energie kunt besparen. Meld je aan voor – een van de 50 – gratis energiescans.

Kosten van energie gestegen voor bedrijven

Energiekosten zijn flink gestegen. Ook voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf heeft dat grote gevolgen. Een van de oplossingen is om je bedrijf te verduurzamen. Maar hoe doet je dat? Waar begin je? Wat is voor jouw bedrijf zinvol om aan te pakken en waar kun je nog mee wachten?

Gemeente Oss wil ondernemers helpen met gratis eneriescans

Om ondernemers daar mee te helpen, geeft de gemeente Oss 50 energiescans weg aan MKB-bedrijven. Wacht niet te lang… Meedoen gebeurt op volgorde van aanmelding.

Pand, personeel en meer

Doe je mee, dan kijkt een deskundig adviseur van het bedrijf Klimaatroute naar mogelijkheden voor energiebesparing. Op maat voor jouw bedrijf. En dat gaat verder dan isolatie om energieverbruik te verminderen of stroom opwekken met zonnepanelen. De adviseur heeft ook oog voor het gedrag van medewerkers in je bedrijf. Hoe zit ’t met verwarmen, ventileren en koelen? Alles bij elkaar helpen de adviezen van Klimaatroute op weg naar lagere energielasten.

Subsidie en financiering

Met alleen een advies ben je er nog niet. Klimaatroute zoekt mee naar mogelijkheden voor subsidie en begeleidt zo’n aanvraag. En geeft advies over financiering van energiemaatregelen. Voor de uitvoering van maatregelen werkt Klimaatroute samen met bedrijven uit Oss en regio. Zit je bedrijf bij de eerste vijftig aanmeldingen dan maakt de adviseur van Klimaatroute een afspraak.