Goede isolatie heeft veel voordelen

Deze maand bleek keer op keer hoe belangrijk isolatie is. Zeker nu de temperatuur weer daalt wil je de warmte vasthouden. Maar in de zomer wil je een koel huis. Hopelijk ben je er van overtuigd dat goede isolatie èn helpt bij het wooncomfort èn je kosten bespaart. Bekijk de voordelen die energiecoach Ruud Megens voor je op een rijtje heeft gezet.

Zien waar de energie weglekt

Als je wilt gaan isoleren, moet je nog kijken waar je moet of kunt beginnen. Deze maand hebben veel mensen zich ingeschreven voor Warmtewandelingen. Bij een Warmtewandeling kijk je met een infraroodcamera naar je huis en zie je waar de warmte weglekt. Je weet dus letterlijk waar de warmte weglekt en waar je moet beginnen met isoleren. Onze vlogger Stijn is meegegaan tijdens een Warmtewandeling. Bekijk zijn vlog nog een keer.

“Warmtewandelingen zijn er in het najaar. En je kunt je nog steeds aanmelden”

Energiecoaches

In het vlog van Stijn zag je energiecoach David. David en andere energiecoaches zijn vrijwilligers met veel kennis over energiebesparing. Zo was David het niet helemaal eens met een artikel dat hij las over de kosten van verduurzamen. Hij beschreef wat isoleren juist wel oplevert.

Wil je een van de coaches spreken? Boek een Keukentafelgesprek of een Warmtewandeling.

Winnaar van de maand

In oktober was de challenge ‘Schrijf je in voor een warmtewandeling’. Uit de aanmeldingen die bij Brabant Woont Slim zijn binnengekomen, is de challengewinnaar gekozen. De winnaar Danny van Nuenen uit Herpen wint een warme wintertrui! Lees hier zijn reactie!


Zet de thermostaat een graadje lager

Een goede manier van energie besparen is je thermostaat een graadje lager zetten. In november laten we je zien wat dat oplevert, hoe je het aanpakt en we vragen jou om tips! Zo win je een mooie prijs. Bekijk hier alvast wat tips die we hebben verzameld.

Weet jij er meer? Laat het ons weten! In de maand november van onze besparingskalender staat hoe je kunt winnen.

Stijn heeft zijn eigen ideeën over ‘een graadje lager’.

Meer weten over financieringsmogelijkheden en subsidies?

Lees dan nog eens onze themamaand september na. Daar vind je informatie over alle vormen van isoleren, hoe je dat kunt financieren met lokale en/of lokale middelen én hoe je deskundig (1 op 1 én gratis) advies kunt inwinnen via bijvoorbeeld het Keukentafelgesprek.