Toon gaf zijn antwoorden over ventilatie in oktober en won daarmee een cadeaupakket van het Toeristisch Informatiecentrum Oss. Waarom Toon al veel van ventilatie weet, wordt al snel duidelijk wanneer we hem feliciteren met zijn prijs. Hij woont in een huis van 1983 en heeft al veel verduurzaamd in zijn huis.

Advies

Toon kreeg als een van de eerste al een Slim Wonen advies van Brabant Woont Slim. “Ik dacht na over een warmtepomp, maar kreeg het advies om eerst te isoleren. Daar waren we al mee gestart, maar intussen is er nog meer geïsoleerd.”

Dat scheelt, zeg!

Zijn plat dak heeft 7 cm extra (boven de 4cm bestaande) dakisolatie. De zolder, spouw èn vloer zijn geïsoleerd. Daarnaast liggen er zonnepanelen. Hij heeft de afvoer van het hemelwater afgekoppeld van het riool. En pasgeleden heeft ook de achterkamer nog vloerisolatie gekregen. Toon: “Ook heb ik niet lang geleden overal radiatorfolie geplaatst. Dat scheelt, zeg! Ik heb al 7 andere huizen geholpen met de radiatorfolie!”

Glasisolatie

Toon heeft overal dubbelglas. “De voorramen zijn al wel al 27 jaar oud dubbelglas. Ik ben nu aan het kijken naar triple.” Gemeente Oss heeft met het Regionaal Energieloket een inkoopactie waar ook glasisolatie mogelijk is. De grootste winst van energiebesparing en comfort zit in de overstap van dubbelglas naar HR++ gas. Daarom is de inkoopactie daar op gericht. Toon heeft inmiddels een offerte aangevraagd.

Lekker genieten

Met alle isolatie bespaar ik iedere maand zeker €40,- op mijn energierekening. “Maar het ging me eigenlijk om het comfort. Het woont gewoon veel lekkerder. Ik ben al begonnen toen ik nog werkte. Nu met mijn pensioen geniet ik er natuurlijk nog meer van.”

En nu. Met de prijs van het Toeristisch Informatiecentrum Oss kan Toon ook lekker gaan wandelen en genieten van frisse buitenlucht. Gefeliciteerd Toon!