Het gezin van Leonie deed mee met jr. Energiecoach en ze zijn enthousiast!

“We zijn met vier in huis, wij en onze twee zoons. En samen zijn we energie gaan besparen, want, zoals we nu weten, is dat ook gewoon leuk! En er was echt nog veel te winnen.”

Wanneer je meedoet met Jr. Energiecoach krijg je vijf weken lang iedere week een uitdaging voor het hele gezin. “De eerste week begon al meteen goed met de lampensafari! Toen we eenmaal begonnen te tellen met hoeveel lampen we in huis hebben, dat bleken er 69 te zijn! 69 lampen, wie had dat gedacht! En ze waren niet allemaal led hoor!”

Samen met het gezin

“iedere week startte we met samen de filmpjes van Varkentje Rund te kijken, goed te luisteren naar de opdrachten. Het is leuk om het met he gezin te doen! Zo vinden de kinderen de proefjes die er bij zaten ook echt heel leuk! We hebben de posters en ansichtkaarten opgehangen in de woonkamer, zodat we er altijd aan dachten.”

“Je hoort veel van energiebesparing, maar we vinden het leuk om iets met het gezin te doen. Maar die bewustwording over energiebesparing is echt blijven plakken, bij het hele gezin. De cijfertjes en weetjes zijn ook voor volwassenen leerzaam.”

Persoonlijk

Iedere week start met een filmpje van Varkentje Rund. En dat is gewoon een leuk startmoment om met z’n allen te kijken. “Zo wisten we als gezin allemaal wat de opdracht die week was en gingen we aan de slag!”

Iedere week stuur je je resultaten ook weer terug.  “En we kregen echt persoonlijk reactie van Jr. energiecoach. Hoe leuk is dat! We werden echt aangemoedigd!”

Echt grappig!

“Een van de weken gaat over deuren dicht doen. Het werd echt een spel. Omdat we duimstickers uitdeelden wanneer de kinderen de deur goed dicht deden, vroegen ze na een tijd of ze de deur achter mij dicht mochten maken. Dus ik gaf aan dat ik de deur open ging maken en dan maakte een van de kinderen de deur dicht! Ik moet er nog steeds om lachen. Het resultaat is ook dat iedereen het nog steeds doen. Heel fijn nu het najaar er weer aankomt!”

Lange termijn

“Kijk de lampen vervangen is eenmalig en dan ben je er voorlopig van af. We moeten er nog een paar vervangen, maar kunnen de mooiste en beste nog niet vinden. Maar wat we iedere keer echt anders doen is het douchen.”

Een van de weken gaat in op het korter en koud(er) douchen. “en wij douchten veel, lang en warm. De rekensom die je samen maakt wat korter douchen oplevert, daar schrok ik echt van! Als je 5 minuten doucht in plaats van 9, dan spaar je zo €30,- per persoon per jaar uit. Dat is dus €120,- voor ons! En ik merk echt dat ons douchegedrag is veranderd! Lang niet altijd koud en maar vijf minuten, maar wel minder, minder lang en minder warm. Wij allemaal! Nou dat bespaart nogal wat!

Meedoen?

Woon jij in gemeente Oss en wil je meedoen? Meld je nu aan op www.ossschakeltdoor.nl/junior!