Bijna 12.000 bewoners uit gemeente Oss volgen themamaand juli op social media

De energiebesparingscampagne Oss Schakelt Door is al weer twee maanden in volle gang. In juli hadden we aandacht voor (kraan)water besparen. Want als je water bespaart, bespaar je óók energie. Aan dit thema hadden we ook een challenge gekoppeld. We vroegen aan de bewoners van de gemeente Oss de Waterbespaarcheck van Brabant Water in te vullen én hun ultieme waterbesparingstip met Oss Schakelt Door te delen. Bijna 12.000 bewoners in de gemeente Oss zagen de oproep.

En de winnaar is….

Brabant Water heeft de tips bekeken die we ontvingen via de social media kanalen van Oss Schakelt Door. De origineelste inzending was afkomstig van Annelies Mens. Zij zet tijdens het douchen haar favoriete liedje op. Zo weet ze precies hoe lang ze onder de douche staat. Marleen Wickering (Corporate Communicatieadviseur Bestuurszaken) van Brabant Water: “Een supergoed idee! Zo maak je slim omgaan met water extra leuk.” Brabant Water beloont deze tip met een watermeter voor op de tuinslang. Zo kan Annelies precies zien hoeveel water ze gebruikt.

Meezingen op countrymuziek

“Water besparen? Ik zet altijd mijn favoriete doucheliedje op. Ik weet dan precies hoelang het douchen duurt en ik probeer binnen dat liedje te douchen. Terwijl ik aan het meezingen ben natuurlijk”, aldus Annelies. Vanzelfsprekend wilde Oss Schakelt Door weten wat dan dat waterbesparende ‘meezingdoucheliedje’ is. “Dat is een countryliedje. ‘Simple’ van Florida Georgia Line.”

In augustus de was buiten ophangen

Het besparingsthema van augustus is je was buiten ophangen. Want door wasgoed buiten te drogen, in plaats van in de wasdroger, bespaar je per droogbeurt 1,20 euro. Stel dat je de wasdroger twee keer per week gebruikt, dan bespaar je toch al snel 120 euro per jaar. Mooi meegenomen! Het gaat natuurlijk niet alleen om het geld. De wasdroger minder vaak aan zetten is ook beter voor het milieu én beter voor je kleding. Maar er zijn meer voordelen. Daar vertelt Oss Schakelt Door de hele maand augustus meer over. Natuurlijk is er ook een challenge. We nodigen de bewoners in de gemeente Oss van harte uit weer mee te doen. De winnaar krijgt van Buurkracht een volledig verzorgde EnergyParty met een partypakket vol lekkernijen én een droogmolen.

Energiebesparingskalender

Een jaar lang tonen we op Oss Schakelt Door een kalender met iedere maand een ander besparingsthema. Daar koppelen we iedere maand een challenge aan. Op die manier willen we alle bewoners in de gemeente Oss stimuleren om aan de slag te gaan met energie besparen.