Energiezuinig wonen is steeds populairder. Logisch: het is goed voor het milieu en scheelt energiekosten. Heeft u al eens een hybride warmtepomp overwogen? Of een warmtepomp past bij uw huis is van een aantal factoren afhankelijk, maar vooral met hoe goed het huis geïsoleerd is.
Woningen met een bouwjaar 1993 hebben die isolatie meestal al. Daarnaast moet je de eigenaar van de woning zijn, moet de woning grondgebonden (zijn dus geen VvE’s) en ook bij welstand of monumenten kunnen we niet overgaan tot een warmtepomp.
Past u in de bovenstaand groep? De gemeente biedt u gratis ondersteuning om te onderzoeken of een hybride warmtepomp bij uw woning en situatie past. Regionaal Energieloket is gevraagd om vrijblijvend antwoorden te geven op vragen die u heeft.
Online informatieavond op 7 maart 19:30.
Tijdens de online informatieavond vertellen we alles wat u moet weten over de hybride warmtepomp. Wat zijn de voor- en nadelen? Wat kost de hybride warmtepomp en wat levert deze op qua besparing? Maakt een warmtepomp geluid? Welke subsidies zijn er? Ook vertellen we u meer over de inkoopactie. De gemeente, Regionaal Energieloket en de installateur zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden.
- Datum: 7 maart 2022
- Tijdstip: 19.30 tot 21.00 uur
- Locatie: Online
Meld je aan voor de informatieavond
- Ga naar www.regionaalenergieloket.nl/acties;
- Vul uw postcode in;
- Klik op ‘Hybride warmtepompactie Oss’;
- Klik op ‘Aanmelden informatieavond’ en ontvang een e-mail met de link.
Wat is een hybride warmtepomp?
Met een hybride warmtepomp bespaart u gas. Een hybride warmtepomp werkt samen met de cv-ketel. De hybride warmtepomp zorgt voor een groot deel (50 tot 80%) van de verwarming van de woning. U bespaart hierdoor flink op uw gasverbruik en energiekosten. De cv-ketel verwarmt het tapwater en springt soms bij, bijvoorbeeld als het buiten vriest. In de zomer kan een hybride warmtepomp de woning ook koelen. U heeft dan geen airco nodig.
Hoe werkt de inkoopactie van hybride warmtepompen?
De gemeente wil duurzaam wonen makkelijk maken. Daarom is Regionaal Energieloket gevraagd om onze bewoners vrijblijvend te adviseren en een inkoopactie te organiseren. De technische adviseurs van Regionaal Energieloket hebben een betrouwbare installateur uit de regio gekozen voor de inkoopactie. Door voor uw buurt in te kopen, ontvangt u een scherp aanbod.
Zo werkt het:
- Vrijblijvend inschrijven: schrijf u uiterlijk 13 april in via regionaalenergieloket.nl/acties
- Telefonisch contact: in dit gesprek wordt met u bekeken of een warmtepomp mogelijk lijkt;
- Woningopname: de installateur bekijkt ter plekke of uw woning geschikt is voor een hybride warmtepomp. U ontvangt meer informatie over de woningopname per mail na uw inschrijving;
- Persoonlijke offerte: u ontvangt een persoonlijke offerte. U zit nergens aan vast en beslist zelf of u de hybride warmtepomp laat installeren;
- Installatie: u gaat direct profiteren van een lagere energierekening dankzij de opbrengst van uw hybride warmtepomp.
Heeft u nog vragen over de isolatieactie? Neem dan contact op met het Regionaal Energieloket via projecten@regionaalenergieloket.nl of via 088 525 4110.
We hopen u te zien op de online informatieavond!