Gemeente Oss en het Regionaal energieloket hebben in oktober een inkoopactie voor isolatie. Ook vloer- en bodemisolatie is ook mogelijk binnen deze actie!

Want, ben jij wel klaar met koude voeten en vocht in huis? Laat dan je vloer isoleren. Dat voelt prettig aan en je energierekening gaat omlaag. Met vloerisolatie voorkom je namelijk 10% van je warmteverlies.

Voordelen van vloerisolatie:

1. Lagere stookkosten

2. Warmere vloer in de winter

3. Goed voor het milieu

4. Geen overlast in huis

5. Voorkomt vochtproblemen

Kruipruimtes isoleren

Als je een kruipruimte hebt, is vloerisolatie het makkelijkste. Kruipruimtes zijn vaak koud en vochtig. Bij een niet geïsoleerde kruipruimte komt kou en vocht via de vloer de woning in. De vloer kan daardoor koud en oncomfortabel aanvoelen in de winter. Vocht in deze ruimtes kan leiden tot aantasting van leidingen en zelfs houtrot veroorzaken.

Samen isoleren in gemeente Oss

Om een handje te helpen bij isolatie organiseren gemeente Oss en Regionaal Energieloket een isolatieactie voor haar inwoners. Samen inkopen bespaart een hoop uitzoekwerk. Hier lees je meer!

Meer informatie

Meld je ook aan voor de online informatiebijeenkomst en maak kans op een cadeaubon van het Spahuys Oss t.w.v. € 50,-. Dat is pas comfortabel!

Vloerisolatie

Een goede oplossing is vloerisolatie. Bij vloerisolatie wordt de begane grondvloer via de kruipruimte tegen de onderkant van de vloer geïsoleerd. Daar is wel 50 cm werkruimte voor nodig (hoogte kruipruimte). Vloerisolatie levert het beste resultaat op qua isolatie en besparing.

Bodemisolatie

Is de kruipruimte niet hoog genoeg (50 cm of lager) dan is bodemisolatie een alternatief. Er worden polystyreen parels (ook wel EPS parels) in een dikke laag op de bodem gestort en goed verspreid. Het is een relatief eenvoudige klus en goedkoper dan vloerisolatie. Maar daar staat ook een lagere isolatiewaarde tegenover.

De voor- en nadelen van vloerisolatie ten opzichte van bodemisolatie

Vloerisolatie:

+ Hogere isolatiewaarde

+ Meeste impact op comfort

Min: Iets duurder dan bodemisolatie


Bodemisolatie

+ Droge kruipruimte

+ Eenvoudig uit te voeren

– Lagere isolerende werking

– Bereikbaarheid van de kruipruimte

Samen isoleren in gemeente Oss

Om een handje te helpen bij isolatie organiseren gemeente Oss en Regionaal Energieloket een isolatieactie voor haar inwoners. Samen inkopen bespaart een hoop uitzoekwerk. Hier lees je meer!

Meer informatie

Meld je ook aan voor de online informatiebijeenkomst en maak kans op een cadeaubon van het Spahuys Oss t.w.v. € 30,-. Dat is pas comfortabel!