Gemeente Oss en het regionaal energieloket organiseren een inkoopactie voor muur-, dak- en vloerisolatie.

Met dakisolatie bespaar je veel energie en dus geld. Heb je een verwarmde zolder? Dan bespaar je met goede dakisolatie tot wel 1600 kilo CO2 per jaar. En € 650,- op je jaarlijkse energierekening. Heb je een onverwarmde zolder? Dan bespaar je met goede dakisolatie 900 kilo CO2 per jaar. En ieder jaar €360,- op je energierekening. Bron: Milieucentraal

Veel warmte komt binnen via je dak

Regionaal energieloket: “Met name dakisolatie helpt je huis langer koel te houden op hete dagen!” Dit is namelijk het deel van je huis wat de meeste uren zon krijgt. Van zonsopkomst tot zonsondergang houdt dakisolatie de warmte van de zon buiten. “De vertraging kan wel 10 dagen tot 2 weken duren.”

30% van je warmteverlies gaat via het dak

In woningen die gebouwd zijn voor 1988 is bijna geen isolatie. Hierdoor gaat veel warmte verloren. Vooral via het dak, want warme lucht stijgt op. 30% van je warmteverlies gaat door het dak. Dakisolatie is daarom de isolatiemaatregel die vaak het meeste energie kan besparen.

Door het dak, of de zoldervloer, goed te isoleren verlaag je je energiekosten flink. Ook wordt het comfortabeler in huis. In de winter blijft de woning warm en in de zomer houdt dakisolatie de warmte juist buiten. Zelfs als je dak nu matige isolatie heeft, is een verbetering naar goede isolatie de moeite waard. De besparing is dan wel iets lager.

Samen isoleren in gemeente Oss

Wil jij ook jouw huis isoleren? Gemeente Oss en het regionaal energieloket organiseren een inkoopactie voor muur-, dak- en vloerisolatie.

Deelnemers aan de informatiebijeenkomst maken ook nog eens kans op een cadeaubon van het Spahuys t.w.v. €50,-

Warme deken over je huis

Maar er zijn meer voordelen dan alleen energiebesparing. Met een geïsoleerd dak voelt je huis prettiger aan. In de winter is het als een dikke deken die je over je dak legt. De kou van buiten komt er niet doorheen en onder de deken blijft het lekker warm. Tijdens hete dagen houdt het de warmte juist buiten.

Goed voor het milieu

Je gebruikt in de zomer minder energie om te koelen en in de winter juist minder om te verwarmen. Goed voor het klimaat dus!

De voor- en nadelen van dakisolatie zijn:

  • Grote besparing gasverbruik
  • Hoge besparing op je energierekening
  • Goed voor het milieu
  • Extra comfort
  • Geluidsisolatie

Het nadeel is dakisolatie een relatief hoge investering is en kierdicht isoleren is ingewikkeld.

“Denk bij isolatie altijd aan ventilatie. Oude daken zitten vaak vol naden en kieren waardoor natuurlijke ventilatie ontstaat. Als uw dak goed is geïsoleerd is en naden en kieren zijn dichtgemaakt, is er geen sprake meer van natuurlijk ventilatie. Zorg daarom voor voldoende ventilatie en/of een goed ventilatiesysteem.”

Theodoor Koelewijn Technisch adviseur – Regionaal Energieloket

Samen isoleren in gemeente Oss

Wil jij ook jouw huis isoleren? Gemeente Oss en het regionaal energieloket organiseren een inkoopactie voor muur-, dak- en vloerisolatie.

Deelnemers aan de informatiebijeenkomst maken ook nog eens kans op een cadeaubon van het Spahuys t.w.v. €50,-