Al zes jaar liggen er verwarmde kussens op het terras van Voorafentoe in centrum Oss. En toen de inkoopactie bekend was, was het meteen duidelijk dat Theo Verhoeven daar gebruik van ging maken voor zijn stoelen. Theo: “De banken op ons terras zijn voorzien van verwarmde kussens en dat werkt super. Met de inkoopactie heb ik de kans gepakt om uit te breiden naar mijn stoelen. Met mijn flexibele terras is dat echt een uitkomst.”

Deze link opent in Mailcamp

Ook buiten lekker warm

De start van Theo met de kussens was om een hele duidelijk reden. “Een groot deel van mijn gasten ging om de zoveel tijd ‘even’ naar buiten. En daar was het koud. De terrasverwarming die ik daarvoor gebruikte werkte eigenlijk niet. Het kan tochten op ons terras en de warmte van de verwarming vervloog. Deze verwarmde kussens gaan aan wanneer er iemand zit en gaan uit wanneer iemand weggaat. Er gaat geen warmte verloren en dus ook geen energie.”

Gemakkelijk te gebruiken

“In het begin wisten mijn gasten ook niet wat het was. Maar na korte uitleg is het superduidelijk.”

“Mijn gasten komen terug”

Theo Verhoeven – Voorafentoe

De gasten die vanwege het rookbeleid niet meer binnen mochten zitten zijn terug. “Daar ben ik erg blij mee. En ik krijg meer gasten die liever buiten zitten dan binnen. Ze weten dat ik die kussens heb.”

Bespaart veel energie

De terrasverwarming hangen er nog steeds, maar ze staan eigenlijk nooit aan. Theo geeft aan dat die er meer hangen voor het voor het gevoel van de klant dan wat anders. “En dat bespaart me nu natuurlijk erg veel energie. De kussens verwarmen veel gerichter en kosten echt veel minder energie.”

“Dit was een eenmalige investering die echt al heel lang resultaat geeft”

Theo Verhoeven – Voorafentoe

Resultaat leidt tot meer besparing

“Dit was een eenmalige investering die echt al heel lang resultaat geeft. Minder kosten, meer klanten en beter voor het milieu. We hebben in ons bedrijf eigenlijk direct daarna ook gekeken naar wat er nog meer mogelijk is aan energiebesparing. Een koelkast minder levert al snel wat besparing op. En we werken nu ook aan de verlichting. Dat kan allemaal led worden.”

Ook tips voor jouw bedrijf?