De Gemeente Oss helpt dit jaar met het verduurzamen van terrassen in de gemeente. Er is €15.000 beschikbaar voor een duurzaam alternatief voor de terrasheater(s). Verwarmde kussens.

Sit & Heat

Gemeente Oss werkt samen met het bedrijf Sit & Heat. Minimaal 12 horecaondernemers met een terras kunnen een aanvraag doen via oss@sitandheat.com. De korting is 50% van de aanschafprijs, met een maximumbedrag van €1.250 per ondernemer.

Waarom zijn de verwarmde kussens een goed alternatief?

De kussens verwarmen je torso, waarbij geen warmte verloren gaat aan de buitenlucht. De verwarmde kussens gebruiken tot 95% minder energie dan elektrische of gasheaters. Ze gaan pas aan wanneer iemand op het kussen gaat zitten en ook automatisch weer uit wanneer niemand er meer op zit.

Warme billen op het terras

Dankzij de warme billen bestel je graag nog een drankje. Zo zit je langer gezellig op het terras.

”En zeker in deze tijd is het belangrijk om te kijken naar je energiegebruik. Goed voor het klimaat en voor je energierekening.”

Wethouder Jacco Peter Hooiveld

De verwarmde kussens worden op maat gemaakt voor de terrasstoelen en -banken.

Advies op een bierviltje

Ben je horecaondernemer in gemeente Oss met interesse? Vraag de korting aan via oss@sitandheat.com. Je bent nog niet verplicht om er gebruik van te maken. Eerst komt een warmtecoach van Sit & Heat bij je langs voor advies. Sit & Heat rekent met je mee. Zo heb je voor je de kussens koopt, al een idee van hoeveel geld en energie je gaat besparen.

Na het bezoek doet Sit & Heat een voorstel voor de warmtekussens:

  • de afmetingen
  • kleur
  • stoffering
  • bedrukking naar wens

“We nemen een bierviltje mee met daarop een simpele invulsom: hoeveel heaters heb je nu, wat is de wattage en hoeveel betaal je per kilowattuur? Zo rekenen we uit hoeveel geld en energie je kunt besparen.”

Jeroen Diks van Sit & Heat:

Hoe gaat het verder in zijn werk?

  • Je kiest zelf hoeveel warmtekussens je koopt. De gemeente betaalt dan 50% van de aanschafprijs, met een maximumbedrag van €1.250 per ondernemer. Let op! Wanneer de €15.000 op is, kun je geen aanvraag meer doen.
  • Bedrukking van de voorkant met je eigen logo is mogelijk. Op de rug van de kussens staat het nieuwe beeldmerk van TrefhetinOss.
  • Je geeft je klanten uitleg over het gebruik van de kussens met informatie en middelen die je van de gemeente Oss krijgt.

Succes in andere steden, maar ook al in Oss

De kussens zie je al terug in het straatbeeld van bijvoorbeeld Nijmegen, Den Haag en Haarlem. Daar zijn er zelfs terrassen die geen heaters meer kopen als ze starten, maar direct verarmde kussens. Ook hier in Oss hebben we een ondernemer met de kussens, namelijk Eeterij Voorafentoe. Al jaren een tevreden klant van Sit and Heat.

Bespaar energie als ondernemer in Oss?

Wil je als horecaondernemer van de korting gebruik maken? Neem contact op met oss@sitandheat.com. Ook als je nog geen aanvraag wilt doen, maar eerst vragen hebt.

Energie besparen leeft onder Osse ondernemers. Daarom werkt Gemeente Oss aan manieren om ondernemers te helpen bij energiebesparing. Hier krijgt u bij ontvangst van de kussens of na uw aanvraag meer informatie over.