Marty van Esch uit Geffen heeft in maart meegedaan aan het onderzoek Energiebesparing Oss. Onder de deelnemers werd een pakket van streekproducten geloot. Marty heeft gewonnen. “Nu de asperges er weer zijn, ben ik daar natuurlijk erg blij mee”, zegt Marty.

Waarom hij mee heeft gedaan aan het onderzoek is voor hem duidelijk. “Ik vind het belangrijk. Ik ben maatschappelijk betrokken en het besparen van energie is een belangrijk onderdeel.” In juni presenteren we de resultaten!

Nu vooral kijken naar kWh

“Ik ben nu aan het kijken naar het project Zon op je Dak van gemeente Oss, Ik wil graag zonnepanelen leggen.” Afgelopen jaar heeft het gezin van Marty, twee thuis werkend en twee thuis studerend, veel meer stroom gebruikt. “Ik wil het nog niet uitrekenen, ik heb de jaarrekening nog niet gehad, maar ik weet dat gemiddeld gezin 4000 kWh per jaar gebruikt. Wij zitten dit jaar op 5500, dat is toch echt een drastisch verschil.”

Ook al wil Marty het eigenlijk niet weten; dat is (met 22 ct per kWh) €330,- extra op de stroomrekening dit jaar. Zon op je Dak maakt dat verschil al snel goed.

Wedstrijdje zon opvangen

“Bij zonnige dagen komen er in de groepsapps altijd berichten voorbij over wat ze hebben verdiend die dag. Screenshots van de app met de cijfers van de dag. Het is echt een competitie geworden! Dat vind ik mooi.”

Dubbelglas

Marty gaf al aan lekker van streekproducten te houden. Als echte Bourgondiër gaat hij lekker genieten van de asperges. Het genieten van je woning is net zo belangrijk. “Daarom hebben we al het glas al lang geleden later vervangen door dubbel glas. Je merkt meteen het verschil in wooncomfort.”

Energie besparen

Dit en meer tips blijf je krijgen op www.ossschakeltdoor.nl en via onze socials en nieuwsbrief! Blijf op de hoogte!

Ben jij of ken jij iemand van wie het verhaal aanzet tot besparen? Hebben jullie ook een wedstrijdje zon opvangen? Of kijken jullie naar de minste kWh? Laat het ons weten! info@ossschakeltdoor.nl