Michel was bij het webinar ‘Samen isoleren in gemeente Oss, van gemeente Oss. Oss Schakelt Door beloofde een winnaar te loten uit de deelnemers. En Michel is de ontvanger van de cadeaubon van het Spahuys Oss. We vragen aan hem waarom hij meer wilde weten over isolatie en de inkoopactie van de gemeente.

Duurzaam huis

Michel woont met zijn gezin in een oude tandartspraktijk. Dat maakt de indeling anders dan anders, maar ook heel leuk. En de mogelijkheden van verduurzamen lijken eindeloos bij Michel.

Zo heeft hij een elektrische auto met oplaadpaal, vier watertonnen, zonnepanelen en isolatie in het dak. Er wordt binnenkort ook een hybride warmtepomp geplaatst. “Dat laatste was ook via de inkoopactie van de gemeente.”

Hybride warmtepomp en isolatie

Maar waarom eerst een warmtepomp en dan nog informatie vragen over isolatie? Je zou het andersom verwachten. “Ons huis is al op veel plekken geïsoleerd, maar we denken dat de gevel nog beter kan. Daar zit nu Alkreflex in. De installateur die we zagen geeft helaas aan dat na-isolatie dan juist problemen kan geven. Je krijgt dan meer kans op koudebruggen. Fijn dat een expert ook advies kan geven om het niet te doen. Maar jammer dat het lijkt dat we het dus niet kunnen doen.”

Warmtescan

Om te zien of het klopt dat de extra isolatie nodig is, is Michel nog wel geïnteresseerd in een warmtescan. Die is nu te  die te boeken is bij het gemeentelijk energieloket, Brabant Woont Slim. Daarmee kun je zien of er nog warmtelekken in je woning zijn.

Hybride warmtepomp

We zijn natuurlijk heel benieuwd hoe de hybride warmtepomp gaat bevallen. Michel geeft aan dat ze nu 1800m3 gas gebruiken, “dat zou toch echt flink omlaag moeten kunnen”.

“En net op tijd want 1 juli verloopt mijn huidige vaste contract bij de energieleverancier. Wie weet welke prijzen we dadelijk moeten gaan betalen…”

Lekker genieten

We verwachten dat Michel en zijn gezin kunnen genieten van de hybride warmtepomp. En natuurlijk van het bezoek aan het Spahuys Oss. Gefeliciteerd Michel!