“Alleen de kamers verwarmen waar je gebruik van maakt,” zegt de winnaar van augustus. Hij wil liever anoniem blijven, maar is erg blij met de prijs van waterzijdig inregelen. Energie besparen doen al ze door gewoon zuinig met elektriciteit en gas om te gaan. Niet te gek.

“De verwarming van de kamers die we minder gebruiken gaat alleen aan als het heel hard vriest.” Je moet gewoon lekker kunnen wonen. Zo comfortabel mogelijk door gewoon met stroom en gas om te gaan.

“En we hebben zonnepanelen gekregen. Daar sparen we ook energie mee.”

Kemkens gaat op bezoek

Kemkens gaat binnenkort langs om de radiatoren waterzijdig in te regelen. Zo besparen ze straks tot wel 15% op hun energierekening.

Waterzijdig inregelen

Kemkens: “Met waterzijdig inregelen kunt u uw cv-installatie in balans brengen. Dit is misschien wel het best bewaarde geheim op het gebied van energiebesparing. We zorgen ervoor dat het warme water op de goede manier over de radiatoren wordt verdeeld. We stellen de radiatoren zo in dat er niet te veel en niet te weinig water tegelijk in de radiatoren binnenstroomt. Met als resultaat dat de temperatuur in huis goed verdeeld is.

Maar één keer

Waterzijdig inregelen is een éénmalige handeling. Dit hoef je alleen op nieuw te doen wanneer de installatie wijzigt, bijvoorbeeld door een verbouwing.”