Mariëtte deed de check of waterzijdig inregelen bij haar past. “Ik wist helemaal niet wat waterzijdig inregelen was, maar de besparing is van harte welkom.” Mariette heeft best oude radiatoren in haar huis en gebruikt ze niet zo heel veel. “Eigenlijk alleen de woonkamer en mijn werkruimte.”

Past waterzijdig inregelen bij mij?

Mariëtte: “Ik heb mijn huis drie jaar geleden gekocht. Het is een hoekhuis met een plat dak. Dus net wat anders dan anders. Bij Stichting Eigen Huis heb ik gevraagd of de ‘duurzaamheid’ beter kon. De gevel is geïsoleerd, ik heb dubbelglas en ik heb zonnepanelen. En nu zag ik deze actie. Ik wil wel weten of ik met mijn radiatoren nog meer kan besparen.”

De actie is inmiddels verlopen

Check je footprint

“Ik let goed op de ‘footprint’ die ik achterlaat. Al ben ik niet roomser dan de Paus”, zegt Mariëtte lachend. “Ik eet, waar ik kan, biologisch. Ik douche niet te lang. Verwarm niet te hoog. Mijn eigen kippen geven me eitjes. Ik onderzoek nu of ik elektrisch kan gaan koken. En ik heb een elektrische fiets gekocht zodat ik mijn auto vaker kan laten staan wanneer ik naar mijn werk in Wijchen ga.”

Hiermee let Mariette op haar watergebruik, haar gasgebruik en dus ook op haar portemonnee. “Zeker nu erg waardevol.”

Duurzaam Wonen Spreekuur

Mariëtte kreeg toen ze haar huis kocht veel informatie over zonnepanelen. “Er was een inkoopactie van Stichting Eigen Huis en ik wilde meer weten. Daarom plande ik een Duurzaam Wonen Spreekuur van de gemeente. Die hulp is fijn!”

EcoPoll

Mariëtte won met deze actie een cadeaubon van EcoPoll. “Ik ken het wel, maar ben er nog nooit geweest. Ik ben benieuwd!” Gefeliciteerd Mariëtte!