Je kent het wel, je hoort iedereen er over… verduurzamen! En jij wilt daar ook bij helpen! Maar hoe doe je dat? Dat kan natuurlijk met zonnepanelen.

Maar dan moet je best veel uitzoeken. En je loopt al snel tegen een aantal zaken aan. Theo van de Molengraft, projectmanager bij Kieszon: “De koop van zonnepanelen vergelijk ik altijd met de koop van een televisie. Je kijkt naar de televisies, je ziet niet echt verschillen, maar toch zijn ze er. Hoe kies je dan? Ga je af op het advies van de verkoper? Doe je goed vooronderzoek? Of kijk je naar de mening van anderen?”

Omvormers

Theo pakt als voorbeeld omvormers. “Wanneer je je onderzoek doet naar zonnepanelen kom je al snel het woord omvormer tegen. Een omvormer zet de stroom, die wordt opgewekt door de zonnepanelen, om in stroom die uit je stopcontact komt.”

Er zijn verschillende soorten omvormers in de markt van zonnepanelen. Er zijn serieel geschakelde omvormers, parallel geschakelde omvormers en micro-omvormers. De micro-omvormers worden nog niet veel aangeboden. Ze zijn vaak wat duurder dan de serieel of parallel geschakelde omvormers. Dat is niet voor niets. Micro-omvormers bieden de hoogste garantie, het laagste uitvalspercentage en het beste rendement in de markt. Theo: “Normaal zou je dit zelf uit moeten zoeken. Gemeente Oss heeft dit al gedaan. En zo zitten de micro-omvormers in het pakket van Zon op je Dak.”

Met gemak Zon op je dak

Bij Zon op je Dak zijn veel meer dingen al voor je uitgezocht. Er is uitgebreid vooronderzoek gedaan door de gemeente. Hierdoor zijn de kwaliteit en veiligheid van de installaties in orde. Er zijn geen verschillende keuzes, maar de beste producten zijn met zorg tot één pakket samengesteld.

“Zon op je Dak is georganiseerd door gemeente Oss om de inwoners een goede deal te bieden op zonnepanelen. De gemeente heeft gezorgd dat in het project gemak en ontzorging centraal staan.”

Hoe werkt Zon op je Dak?

Een adviseur op gebied van zonnepanelen bekijkt je woning, op afstand èn aan huis. Hierdoor wordt er niets aan het toeval overgelaten.Daarmee weet je zeker dat je een passende installatie van hoge kwaliteit hebt.

Het aanbod van Zon op je Dak betreft zonnepanelen met de beste prijs-kwaliteit verhouding en micro-omvormers.

Garanties

Naast techniek en de installatie wordt je ook na installatie ontzorgd. Zon op je Dak biedt je 15 jaar systeem- en opbrengstgarantie én service én onderhoud. Bij de gemiddelde partij ontvang je 10 jaar systeemgarantie. En je betaalt apart voor service, onderhoud en een opbrengstgarantie.

Theo: “Een opbrengstgarantie geeft je zekerheid over je opbrengst. Dit betekent dat we vooraf afspreken wat je terugverdient, je ook écht krijgt. Na de installatie hoef je nergens naar om te kijken. Zon op je Dak houdt je zonnepaneleninstallatie in de gaten. En brengt je op de hoogte als er iets niet goed gaat.”