Uw mening is belangrijk!

Daarom vragen we uw mening over energiebesparing. De afgelopen drie jaar is het energieverbruik in Oss al met 0,5% gedaald. Dit moet ruim 1% per jaar worden.

We zijn benieuwd hoe u daarover denkt. Neemt u al maatregelen om energie te besparen? Of wilt u dit in de toekomst doen? En aan wat voor soort maatregelen denk u dan? Misschien wilt u hulp om energie te besparen? Als gemeente onderzoeken we dit graag om een beter beeld krijgen.

Deze link opent in de website van Moventem.

Als u meedoet, maakt u kans op een mooie prijs. Onder alle deelnemers verloten we een pakket met streekproducten.

Wat we besparen hoeven we niet op te wekken

In Oss doen inwoners, ondernemers en wij als gemeente al veel op het gebied van energiebesparing. Waarom? Om te zorgen dat generaties na ons ook een goed leven hebben.

Net als de rest van Nederland hebben wij als gemeente de opdracht gekregen in 2050 energieneutraal te zijn. Dat betekent dat we dan net zoveel energie verbruiken als duurzaam opwekken. Denk hierbij aan zonne- en windenergie. Op dit moment richten we ons vooral op het besparen van energieverbruik, want wat we besparen hoeven we niet op te wekken.

Wat doet Oss

Uit onderzoek van vorig jaar hebben we al veel informatie opgehaald. Momenteel doen we vervolgonderzoek om te kijken waar we nu staan, wat er veranderd is en wat er beter kan. Zou u daarom mee willen doen en een vragenlijst willen invullen?