We zijn benieuwd hoe jij, als ondernemer of inwoner van gemeente Oss over de besparingsopgave denkt. Daarom doen we regelmatig onderzoek. Neemt u zelf al maatregelen om energie te besparen? Of wilt u dit in de toekomst gaan doen? En aan wat voor soort maatregelen denkt u dan? Misschien wilt u hulp om energie te besparen?

Energie besparen kan in je huis, maar ook in je bedrijf. Hieronder vind je de meest recente onderzoeken naar energiebesparing in gemeente Oss

Onderzoek ‘Energie besparen in gemeente Oss’ voor inwoners

Opent in PDF

Uitkomst onderzoek ‘Zakelijk energie besparen in gemeente Oss’

resultaten onderzoek zakelijk energie besparen gemeente oss

Opent in PDF

Energieloketten in gemeente Oss

Voor wonen en ondernemen in gemeente Oss zijn er energieloketten. Brabant Woont Slim voor energie besparen in je woning. VTCB speciaal voor VvE’s. En het zakelijk energieloket voor ondernemers.

VvE Transitiecentrum

www.vtcb.nl

info@vtcb.nl

085 – 2377444

Oscar met verrekijker

Wat we besparen hoeven we niet op te wekken

In Oss doen inwoners, ondernemers en wij als gemeente al veel op het gebied van energiebesparing. Waarom? Om te zorgen dat generaties na ons ook een goed leven hebben.

Net als de rest van Nederland hebben wij als gemeente de opdracht gekregen in 2030 11% te besparen op ons energiegebruik ten opzichte van 1990. In 2050 moeten we energieneutraal zijn. Dat betekent dat we dan net zoveel energie verbruiken als duurzaam opwekken. Denk hierbij aan zonne- en windenergie. Op dit moment richten we ons vooral op het besparen van energieverbruik, want wat we besparen hoeven we niet op te wekken.