Zakelijk energie besparen

Wat is uw mening over zakelijk energie besparen? Doe mee en maak kans op de klimaatgids voor de 21e eeuw, het boek Only Planet.

We zijn benieuwd hoe u, als ondernemer of professional, over die besparingsopgave denkt. Neemt u zelf al maatregelen om energie te besparen? Of wilt u dit in de toekomst gaan doen? En aan wat voor soort maatregelen denkt u dan? Misschien wilt u hulp om energie te besparen?

Zakelijk energieloket

Afgelopen november hebben we het Zakelijk Energieloket van gemeente Oss gelanceerd. Nu willen we de volgende stappen gaan zetten. Dat kan beter wanneer we weten waar we samen staan. Waar kunnen we nog ondersteunen bij energiebesparing en verduurzaming? Zou u daarom mee willen doen en deze vragenlijst willen invullen?

Invullen duurt ongeveer 15 minuten en kan tot en met 5 februari 2023.

Je komt terecht op de website van moventum

Maak kans op een mooie prijs!

Als u meedoet, maakt u kans op een mooie prijs. Onder alle inzendingen verloten we 5 keer het boek Only Planet, de klimaatgids voor de 21e eeuw van Tim van Hattum

Only Planet, de klimaatgids voor de 21e eeuw van Tim van Hattum

Waarom u?

Gemeente Oss verstuurt deze uitnodigingsmail naar verschillende ondernemers in de gemeente. U bent er daar één van. Natuurlijk beslist u zelf of u meedoet.

Start het onderzoek

Ga naar de vragenlijst zakelijk energie besparen Oss

Anoniem verwerken

Onderzoeks- & adviesbureau Moventem, die dit onderzoek voor ons uitvoert, verwerkt de gegevens anoniem. Uw antwoorden blijven dus vertrouwelijk en we delen deze niet met derden.

Oscar met verrekijker

Verder nog iets weten?

Vragen over het onderzoek? Of wilt u graag deelnemen, maar lukt dit niet via internet? Mail of bel met Carien Ensing van Moventem. Zij helpt u graag.

● c.ensing@moventem.nl

● 0575 – 845 827

Uitkomsten onderzoek zakelijk energie besparen Oss

Later maken we de belangrijkste uitkomsten van het onderzoek bekend via deze website; www.ossschakeltdoor.nl, de LinkedIn pagina van Oss Schakelt Door en www.oss.nl/zakelijkenergieloket. Op de website van het Zakelijk Energieloket staat informatie over de verplichtingen van kantoorlabel C, maar ook andere informatie zoals subsidiemogelijkheden en tips om te verduurzamen.  

Onderzoek energiebesparing wonen gemeente Oss

Inwoners van gemeente Oss deden al eerder mee aan het onderzoek energie besparen Oss. Dat was gericht op wonen. Neemt u zelf al maatregelen om energie te besparen? Of wilt u dit in de toekomst gaan doen? En aan wat voor soort maatregelen denkt u dan? Misschien wilt u hulp om energie te besparen? Als gemeente onderzoeken we dit om een beter beeld krijgen.

We doen ieder jaar onderzoek vanaf 2020. Het laatst onderzoek is uitgevoerd in juni 2022.

Opent in PDF

Wat we besparen hoeven we niet op te wekken

In Oss doen inwoners, ondernemers en wij als gemeente al veel op het gebied van energiebesparing. Waarom? Om te zorgen dat generaties na ons ook een goed leven hebben.

Net als de rest van Nederland hebben wij als gemeente de opdracht gekregen in 2030 11% te besparen op ons energiegebruik ten opzichte van 1990. In 2050 moeten we energieneutraal zijn. Dat betekent dat we dan net zoveel energie verbruiken als duurzaam opwekken. Denk hierbij aan zonne- en windenergie. Op dit moment richten we ons vooral op het besparen van energieverbruik, want wat we besparen hoeven we niet op te wekken.