Buurkracht helpt buren om hun buurkracht te ontdekken en te vergroten. Om de buurt mooier, beter, groener, veiliger of gezelliger te maken. Buurkracht organiseert onder andere EnergyPartys in de gemeente Oss.

Brabant Woont Slim is het energieloket voor de inwoners van 14 gemeenten in Noordoost Brabant, waaronder gemeente Oss. Iedereen kan hier terecht met vragen over het verduurzamen van de woning. Het loket is onafhankelijk en biedt op een laagdrempelige manier advies, hulp en begeleiding aan.

Brabantwonen is een woningcorporatie en wil huurders een toekomst bieden in een sociale, leefbare buurt. Ze richt zich op duurzame nieuwbouw en renovatie én op duurzame samenwerkingen in de wijk.

Als woningcorporatie zorgt Mooiland voor betaalbare, kwalitatief goede en duurzame sociale huurwoningen. In 2030 wil Mooiland alle huurwoningen op gemiddeld energielabel A hebben.

Brabant Water is het klimaatneutrale drinkwaterbedrijf dat aan 2,5 miljoen inwoners en bedrijven in Noord-Brabant drinkwater levert. Bewust omgaan met drinkwater is een speerpunt van de organisatie, zodat er nu én straks voldoende drinkwater beschikbaar is.

Van der Krabben is makelaar in de gemeente Oss en Uden. Via Oss Schakelt Door brengen ze energiebesparing onder de aandacht van kopers, verkopers, huurders en verhuurders.

Bright Green Solutions is een adviesbureau gespecialiseerd in het projectmanagement van grote projecten op het gebied van milieu, duurzaamheid en energie. Voor de gemeente Oss organiseert Bright Green Solutions keukentafelgesprekken en warmtewandelingen.

Binnen dit platform wordt kennis gedeeld over duurzame energie, milieu en natuur, maar ook op gebied van maatschappij of onderwijs. Een duurzaam leven gaat namelijk ook over het feit of iedereen in deze maatschappij mee kan doen.