“Wat we momenteel veel horen is dat mensen nu een duurzame oplossing willen. Maar de levertijd van een product lang is,” vertelt Benny Goossens van Kemkens. “Als installateur weten we natuurlijk ook wat er nu nog kan met de dingen die je al hebt.” Benny: “Het is belangrijk om realistisch te kijken naar wat je nu al kan doen. De verwarming die je nu hebt is misschien wel beter in te regelen.”

Wat kan nu echt?

De Energie Bespaar Beurs is een plek waar je het gesprek voert over energiebesparing die bij jou past. “We verwachten dat veel mensen een meerjarenplan gaan maken. Kemkens adviseert graag , zodat je weet hoe je stap voor stap je  woning kan verduurzamen. Wanneer je kijkt naar wat je nu kan doen en later, kun je ook de kosten spreiden. Dan hoef je niet in één keer grote uitgaven te doen.”

“Denk bijvoorbeeld aan: nu al je oude cv-ketel vervangen, en zonnepanelen plaatsen. Zodra de warmtepomp beschikbaar is, kan de warmtepomp ernaast plaatsen. Zo krijg je een realistisch beeld van wat je kunt doen voor nu en voor later. Levertijden, budgetten, daar komt best wat bij kijken.”

Ondernemers en VvE’s

VvE’s en ondernemers werken altijd al met een meerjarenplan. Zij zijn het dus als gewend om te denken met wat doe ik nu voor nu, en wat doe ik later. Benny: “We voeren gesprekken over zonnepanelen, verwarming en gebruik maken van wat je al hebt.”

VvE’s moeten overleggen met alle bewoners van het appartementencomplex. Wanneer je samen, als collectief, moet nadenken over verwarming maakt het er niet makkelijker op. Benny: “Daarom kijken we graag met een VvE naar oplossingen, zoals de Hoge Temperatuur Warmtepomp.”

Kom naar de Energie Bespaar Beurs

“Op de Energie Bespaar Beurs gaan we dus graag het gesprek over energiebesparing aan. Welke verwarming past bij jou? En dan duiken we ook in isolatie en zeker ook in ventilatie. Ook praten we graag met je over zonnepanelen, o.a. de laatste technieken, als dat is wat bij jou past.”

Energie Bespaar Beurs Oss

Wil je een gesprek voeren over energiebesparing en weten wat bij jou past? op 29 en 30 oktober is de Energie Bespaar Beurs bij de Rusheuvel. www.energiebespaarbeurs.nl