Afgelopen jaar won Pieter bij Oss Schakelt Door een Slimme Thermostaat. Nu dat deze geplaatst is gebruikt hij zijn verwarming veel efficiënter.

Pieter: “Misschien wel leuk om te laten weten. De nieuwe meter is inmiddels geplaatst. Naast dat deze er een stuk mooier uitziet, is deze ook te bedienen met een handige app.”

Advies voor gebruik van de verwarming

“Toevallig bleek onze oude thermostaat ook kapot te zijn. De temperatuur bleek helemaal niet te kloppen! We kreeg ook meteen advies, van Kemkens, over het gebruik van onze verwarming. We wisten dat ons huis bijna helemaal verwarmd kon worden op vloerverwarming. We wisten niet dat we alle andere verwarmingen dicht moesten draaien om de vloerverwarming optimaal te laten werken.”

“Dit hebben we drie dagen gedaan, zo kwam het huis op temperatuur. Als het dan nog koud zou zijn dan kunnen we de anderen weer open draaien. Dus nu staat alles uit behalve de vloerverwarming en is het nog lekker binnen.”

“We verwachten dit verschil wel te zien in ons energiegebruik.”

Vraag je monteur om hulp

Wil jij ook efficiënter kijken naar je verwarming? Stel dan je vragen wanneer er een monteur is. Tijdens de servicebeurt of onderhoud geeft de monteur graag advies over  je installatie en hoe deze te gebruiken.

Dit kun je ook zelf doen

Je verwarming werkt ook beter met deze handige acties. Zet je CV op 60 graden. Gebruik de eco-knop van je HR-ketel. Zorg dat je ieder jaar controleert of je moet bijvullen en ontluchten. Download de handleiding Bijvullen/Ontluchten en maak ook nog eens kans op het waterzijdig inregelen va je CV.

Energieadvies op Maat

Wil je een uitgebreid Energieadvies op maat? Vraag het aan via het energieloket Brabant Woont Slim.