Alle huurders in gemeente Oss kunnen eind 2021 gebruik maken van een cadeaubon van €45,- voor kleine energiebesparende maatregelen. Danielle Winter gaf ons een jaar geleden al goede tips om energie te besparen. Ze won daarmee de challenge van november vorig jaar. Daarom vragen we haar: “Wat ga jij kopen met deze cadeaubon?”

De cadeaubonnen zijn helaas niet meer aan te vragen.

Hiermee bespaar je energie

Wanneer Danielle de lijst van producten bekijkt wordt het al snel duidelijk dat ze al veel in huis heeft. “Wij sluiten alle apparaten af aan het einde van de dag. We hebben overal al stopcontacten met standbykillers. En de meeste lampen zijn al LED. We zijn daar heel blij mee. Dus iedereen die die nog niet heeft, we raden aan die te kopen.”

Gedrag

Met de cadeaubon kun je producten kopen, maar volgens Daniëlle is het vooral gedrag. “Als we weggaan of gaan slapen gaat de verwarming omlaag. Als de droger aanstaat ook.” Als ‘s avonds de gordijnen, die over de radiatoren vallen, dichtgaan bij Danielle, gaat de verwarming ook omlaag. “Anders ben ik de ramen aan het verwarmen. Dat heeft geen zin natuurlijk. En op de slaapkamers staat de verwarming trouwens nooit aan.”

Nog meer besparen op verwarming

Wanneer Danielle de radiatorfolie ziet, en leest wat het kan doen, wordt het interessant. “Dat is wel iets voor ons.” Radiatorfolie reflecteert de warmte van je radiator, zodat niet de muur, maar de woning verwarmd wordt.

Zelfvoorzienend met stroom

Doordat we nu zonnepanelen hebben liggen en weinig stroom gebruiken, zijn we nu zelfvoorzienend met stroom. “Met de cadeaubon ga ik misschien wel de laatste lampen vervangen door ledlampen.

Verzilver je cadeaubon! Op = op

Huur jij een huis in de gemeente Oss? Dan heb je een brief met cadeaubon van €45,- gekregen om energiebesparende middelen te kopen. Je bespaart dan op je energierekening. De cadeaubonnen zijn helaas niet meer aan te vragen.

Gratis advies aan je eigen keukentafel

Tijdens je bestelling kun je ervoor kiezen om een energiecoach uit te nodigen. Je vraagt dan een keukentafelgesprek aan. Tijdens het gesprek bespreekt een vrijwilliger je hele huis met je. Dan weet je precies op welke plekken je nog energie kunt besparen. Je kunt dit gesprek ook later aanvragen via: www.brabantwoontslim.nl/keukentafelgesprek