Kees heeft nu ongeveer een jaar geleden een Duurzaam Wonen Advies gekregen. En hij is nog steeds blij dat hij het heeft aangevraagd. “Er was niet heel veel nodig, maar dat is ook fijn om te weten.”

Kleine waardevolle aanpassingen

“Het bleek dat we onze vloerverwarming zo weinig gebruiken dat we het beste een pompschakelaar konden plaatsen. Een distributiepomp blijft water door de leidingen pompen. Ook als de warmte niet gevraagd wordt. Nu schakelt de pomp uit wanneer er een kwartier geen warmte gevraagd wordt.”

“In ons geval was een bevestiging dat we het al best goed voor elkaar hebben.” Omdat Kees in een huis van 1995 woont had hij altijd al het idee dat het goed in elkaar zat, maar hij hoorde zoveel verhalen dat hij een deskundige wilde laten kijken. En dus plande hij een Duurzaam Wonen Advies van Brabant Woont Slim.

Nuchter deskundig

“De adviseur was nuchter deskundig en dat vond ik echt heel fijn. Hij hamerde niet door op wat er allemaal gedaan moest worden. Hij zag echt de kosten en baten van ons huis. Wat is het waard om de investering te doen voor de wensen die wij hebben. En dat is echt waardevol. Hij gaf bijvoorbeeld aan dat de voordeur veel toch gaf. Dan kun je verschillende dingen doen, wij kozen voor tochtstrippen. Je hoeft niet helemaal tot het gaatje te gaan en alle mogelijkheden helemaal uit te wringen, maar het mag natuurlijk wel. Dat was het fijne van dit advies.”

Ik kan het wel dènken, maar deze persoon wéét het

“Ik denk dat het voor iedereen goed is om een Duurzaam Wonen Advies aan te vragen. Al is het maar om bevestiging te krijgen dat je goed bezig bent. Dan hoef je je niet zo gek te laten maken.”

Er is veel informatie beschikbaar over wat er allemaal kan en ‘moet. En ik kan wel dènken dat het niet nodig is maar deze persoon wéét het.”

Een Duurzaam Wonen Advies voor jou

Het is natuurlijk voor iedereen anders. Ik weet nu wat ik wel of juist niet hoef te doen. En dat is waardevol voor mij. Zelf heb ik het moment ook echt als sparringmoment ervaren. Ik had de interesse al en die groeide alleen maar. Daarna heb ik me ook aangemeld om energiecoach bij de keukentafelgesprekken te worden. En ik heb me laten bijscholen tot Energielabel adviseur.

Het Duurzaam Wonen Advies kun je plannen bij het energieloket van de gemeente. Kijk op www.brabantwoontslim.nl/oss om een afspraak te maken. Gemeente Oss draagt bij aan de kosten van het advies. De eerste 100 aanvragers krijgen dit nu dan ook voor €50,- i.p.v. €395,-.

Meer eerste hulp bij Energie besparen: www.ossschakeltdoor.nl/eerstehulp