Uitverkocht — Er is nog ruimte op 26 september voor VvE’s

Dit najaar organiseert VvE Belang opnieuw haar landelijke voorlichtingsbijeenkomsten. In Brabant is dat op 25 en 26 september in de Brabanthallen. Het is volledig GRATIS, en in slechts één dag ben je weer helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, producten en diensten op het gebied van VvE’s.  

VvE Transitiecentrum Brabant (VTCB) is aanwezig in ‘s-Hertogenbosch

Gemeente Oss werkt al twee jaar binnen het VTCB aan het verduurzamen van VvE’s in Brabant. Daarom is het VTCB aanwezig op de informatiemarkt op 25 en 26 september. Heb jij als VvE vragen over verduurzaming? Zoek ons op! De rest van het programma vind je hieronder.

***Aanmelden kan helaas niet meer***

Uitverkocht — Nog ruimte op 26 september, meld je nu aan!

Programma: 

9.00 Ontvangst

  • Bezoek de standhouders op de beursvloer. Waaronder het VTCB.
  • Een kop koffie/thee en bijpraten met collega-bestuurders 

10.30 Plenaire opening: actualiteiten in het VvE-domein 

Kees Oomen, directeur van VvE Belang, praat u bij over de belangrijkste actualiteiten binnen het VvE-domein: nieuwe wet- en regelgeving, subsidieregelingen en financieringsmogelijkheden. Daarnaast gaat hij in op actualiteiten op het gebied van energie en duurzaamheid. Weer in één dag VvE-actueel?

11.45 Lunchpauze met ruimte om de informatiebeurs te bezoeken. 

13.15 Workshops deel 1 

1. Duurzame oplossingen voor VvE’s: warmtepompen en vermindering gasverbruik 

Met de huidige (hoge) energieprijzen zijn we op zoek naar geschikte alternatieven. Ontdek hoe u uw VvE kunt verduurzamen met warmtepompen. VvE Belang zet de opties voor u op een rij. Neem deel aan onze workshop en leer hoe u gasverbruik kunt verminderen 

2. Juridische actualiteiten 

De juridische specialisten van VvE Belang nemen u mee in de meest recente actualiteiten. Verrijk uw juridische inzicht en ondersteun uw VvE door deel te nemen aan onze informatieve workshop over juridische actualiteiten en VvE-gerelateerde uitspraken. 

3. Handvatten voor een kansrijke subsidie- en financieringsaanvraag 

Een fout in een subsidie- of financieringsaanvraag is snel gemaakt en kan u veel tijd of geld kosten. Ontdek hoe u succesvol financiering en subsidie kunt aanvragen voor uw VvE. Aan de orde komen de mogelijkheden bij TEN31, SVn, Crowdfunding en het Nationaal Warmtefonds. 

14.15 Middagpauze en gelegenheid voor een bezoek aan de informatiebeurs 

15.30 Workshops deel 2 

1. Het geheim van goed opdrachtgeverschap 

Een actieve VvE heeft via het MJOP inzicht in de bouwtechnische staat van haar gebouw. Welk onderhoud is nodig, en wanneer moet het worden uitgevoerd? Goed opdrachtgeverschap is cruciaal. Dat betekent dat alle afspraken goed zijn vastgelegd en dat de juiste werkzaamheden op tijd(!) zijn uitgevoerd. 

2. Praktische oplossingen tegen overlast in de VvE 

Hoe gaat u effectief om met overlast en handhaving in úw complex? Welke mogelijkheden hebt u om overlastgevers eigenaars en huurders aan te pakken? Wanneer moet u wel (en wanneer juist niet) optreden tegen overlast? Wat is een goed boetereglement? U krijgt veel bruikbare en praktische tips. 

3. Verdiep uw kennis over laadpunten voor de VvE 

Experts van het VVE Laadloket geven uitgebreide informatie over de besluitvorming en realisatie van laadpunten bij VvE-complexen. Technische informatie én alles over slim laden en capaciteitsverzwaring. Ook de kostenverdeling en de brandveiligheid komen aan bod tijdens deze workshop. 

16.15 Afsluiting 

Afsluiting van het programma met een borrel en bitterballen: u kunt nog gezellig even napraten met uw medebestuurders 

17.00 Einde programma