We komen naar je toe met de Energie WeetKeet. Wat wil jij weten over energiebesparing? Grote kans dat je je vraag stelt aan Erwin!

Erwin is energieadviseur en staat vaker bij de Energie WeetKeet waar hij allerlei soorten vragen beantwoordt over energiebesparing. Wat heeft hij geleerd in al die jaren?

Doe het samen!

Eigenlijk net als alles. Wanneer je er als gezin echt voor gaat werkt het veel beter en zonder ruzies. Soms is er één gezinslid heel actief mee bezig en de rest helemaal niet. “Dan ben je alleen maar boos op de ander, omdat de deur weer niet dicht is of de lampen weer aan zijn. Beter is om van tevoren samen te kijken naar wat je gaan doen, en vooral wat we willen bereiken. Dan p[raat je veel rustiger met elkaar, wanneer iets wordt vergeten.”

Kwartje voor de douche?

“Een vriend van mij betaalde vroeger een kwartje voor iedere douchebeurt. Aan het einde van het jaar gingen ze van die geldpot iets leuks doen! Het is maar een voorbeeld.”

Sommigen kinderen douchen dan misschien helemaal niet meer, maar het is een voorbeeld van wat je samen kunt doen. Zo is het idee van energiebesparing in je huishouden niet een tijdelijk iets, maar altijd zichtbaar. 

Rekenen

“Als energieadviseur reken ik vaak mee. Is het douchen echt een kwartje? Je kunt echt goed zien wat je waar je nog energie kunt besparen en wat het oplevert. En dus ook wat ieder gezinslid kan doen.”

We komen naar je toe!

In mei en juni komt o.a. Erwin naar je toe in gemeente Oss. Hier zie je waar we wanneer zijn. Kom je ook?