November 2020 startte warm, maar eindigde koud. De laatste paar dagen was het goed te merken dat we blij zijn met onze verwarming. Maar goed dat er ook veel manieren zijn om die thermostaat een graadje lager te zetten.

Koudwatervrees

Stijn gaf in zijn vlog al aan hoe hij van zijn verslaving aan warmte af komt. Hij duikt ‘s morgens in het buitenwater in plaats van een warme douche. Bekijk zijn vlog nog eens.

Dierendasjes

We spraken o.a. Hélène Smits over hoe zij dat deed in haar huis en in haar winkel. 14 november lanceerde zij haar boek ‘Dierendasjes’ en dat werd de prijs voor de beste tip.

Winnaar met veel tips

Danielle Winter (what’s in a name) is de winnaar en ontvangt binnenkort het boek en het setje om het Osje dierendasje te maken. Zij deelde niet één, niet twee, maar wel vijf tips.

  • Als je weggaat de verwarming uit of lager zetten
  • Voor je gaat slapen de verwarming lager zetten
  • Een vest of warme trui aan doen
  • Groene energie kan met zonnepanelen
  • En goede isolatie helpt het ook om de warmte in huis te houden

“Zo doen we hier in huis altijd voordat de verwarming aan zetten.”

De thermostaat lager zetten kan een gewoonte worden. Zodra het koud wordt, zet dan niet meteen de verwarming omhoog. Maar, zoals Danielle het al zei, “kijk eerst wat er nog meer kan.“

Duurzaam December in

December is natuurlijk een feestmaand. Ook al is het anders dit jaar, we zoeken de gezelligheid op. Ook in december kun je energie besparen. Daarom zetten we voor deze maand de volgende uitdaging:

Start met goede voornemens in december. Deel jouw duurzame kerstboom met #ossschakeltdoor via Facebook of Instagram!

Dan start jij het nieuwe jaar misschien wel met een slimme thermostaat met installatie en een Energiebesparing Check van Kemkens t.w.v. € 300,–