Met isoleren bespaar je 17% warmte

Het besparingsthema voor september is isoleren, bereid je goed voor! Want een lagere energierekening, een beter milieu én meer wooncomfort begint met isoleren. Op die manier verliest je huis in de winter veel minder warmte en hoef je minder te stoken. Dat bereik je met vloer-, dak-, muur- en glasisolatie, maar ook met kleinere maatregelen, zoals tochtstrips en radiatorfolie. Wist je dat je met isoleren gemiddeld 17% warmte kunt besparen? En, goed om te weten; je houdt niet alleen warmte binnen in de winter, maar ’s zomers ook de warmte buiten.


“Goede isolatie is écht het belangrijkste. Vergelijk je huis maar met een thermoskan. Stop je er een koel drankje in, dan blijft het koel. Zelfs als het buiten warm is. Zolang je de thermoskan maar dicht laat. Stop je er hete koffie in? Dan blijft de koffie heet, ook als het buiten koud is.”

Cor Veroude, Energie- en Keukentafelgesprekcoach

Voordelen van isoleren

Waarom zou je je woning isoleren? Omdat het meerdere voordelen biedt. Of je nou comfort belangrijk vindt, het milieu of je portemonnee… Er is altijd wel een reden te vinden waarom investeren in isolatie een slimme stap is.

Comfort:

1. Je ervaart meer wooncomfort:
In de winter is je woning sneller warm en in de zomer blijft het langer koel binnen. Daarnaast is een goed geïsoleerde woning minder gehorig én heb je minder last van tocht, vocht en schimmel.

Milieu:

2. Het is beter voor het milieu:
Als je woning geïsoleerd is kun je een nieuw energielabel laten aanmeten. Een woning met een groen label (A of B) is energiezuinig, omdat het minder CO2 uitstoot.

Portemonnee:

3. Je verhoogt de waarde van je woning;
Een woning met een zuinig energielabel betekent over het algemeen een waardeverhoging.

4. Je verlaagt je energierekening:
Warmte krijgt ‘s winters geen kans om te ontsnappen en daardoor hoef je minder te stoken. Met goede isolatie bespaar je tot wel 30% op je energierekening!

5. Korte terugverdientijd:
De kosten van isolatie heb je er al tussen de 3 en 7 jaar uit. Natuurlijk is dat afhankelijk van het type woning en type isolatie.

infographic isolatiemaatregel

Veel inwoners van gemeente Oss gingen je voor

Uit onderzoek blijkt dat veel inwoners in de gemeente Oss je zijn voorgegaan en (een deel van) hun huis hebben geïsoleerd. Of ze zijn dat van plan:

IsolatiemaatregelHoeveel procent van de inwoners nuHoeveel procent van de inwoners over vijf jaar
Volledige dakisolatie64%+8%
Volledige spouwmuur- of gevelisolatie65%+8%
Volledige vloerisolatie46%+9%
Volledig HR++ glas54%+12%
Bron: resultaten onderzoek energiebesparing onder de inwoners van Oss in 2020

Win gratis advies in

Wil je je huis ook (beter) isoleren, maar weet je niet zo goed hoe dat aan te pakken? De gemeente Oss biedt je verschillende gratis mogelijkheden aan om deskundig advies in te winnen. Zo kun je bijvoorbeeld samen met je buren een on- of offline EnergyParty organiseren. Tijdens een gezellige avond hoor je hoe je buren omgaan met hun energieverbruik en samen kijk je naar slimme besparingsmaatregelen. Liever één op één advies? Meld je dan aan voor een kosteloos Keukentafelgesprek. Een energiecoach komt langs (online is ook mogelijk) om te bespreken hoe jij jouw huis kunt verduurzamen. Met daarbij deze maand in het bijzonder aandacht voor isoleren. Meld jij je vóór 1 oktober aan voor een Keukentafelgesprek? Dan maak je kans op een extra bouwmarktvoucher!

Vlogger Stijn nieuwsgierig naar isoleren

Onze vlogger Stijn Mertens schuift deze maand aan bij een Keukentafelgesprek om te vragen hoe dat in z’n werk gaat. En hij laat zien hoe hij zijn eigen tiny house heeft geïsoleerd. Heb je nog leuke tips of weetjes voor Stijn? Laat het ons weten via info@ossschakeltdoor.nl


“Bij goede isolatie denken we in Nederland al snel aan meer warmte in de wintermaanden. Maar met een warme periode zoals we net achter de rug hebben is verkoeling minstens zo belangrijk.”

Stijn Mertens

Hoe ga ik dat betalen?

Wil je je woning graag verduurzamen en energie besparen, maar heb je niet voldoende financiële middelen? Woningeigenaren die vanaf 15 augustus 2019 energiebesparende isolatiemaatregelen hebben laten uitvoeren komen in aanmerking voor een (tijdelijke) Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Ook zijn er mogelijkheden om je investering later terug te betalen via fondsen en duurzaamheidsleningen. Oss Schakelt Door heeft de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet, want energie besparen begint ten slotte met isoleren.