Hoe hoog is de druk op jouw ketel?

Ieder jaar moet je even controleren of de druk op jouw ketel nog tussen de 1,5 en 2 bar is. Voor het stookseizoen. Nu dus!

Dit kun je zelf!

Download de handleiding

Ontluchten en bijvullen is ieder jaar even het moment waardoor je lekker de koudere maanden ingaat. Download hieronder gratis de handleiding voor het ontluchten en bijvullen. In augustus maak je dan kans op waterzijdig inregelen van je verwarming, t.w.v. minstens €150,-.

Waterzijdig inregelen van je verwarming is het in balans brengen van je radiatoren. Zo wordt iedere kamer verwarmd zoals jij wilt. Dit hoeft maar 1 keer en dan is het goed. Kemkens komt bij de winnaar langs.

Meer over waterzijdig inregelen

“Ik wist helemaal niet wat waterzijdig inregelen was!”

Waarom moeten we ook alweer minder gas gebruiken? Alexander van Gobal Goals Oss legt het uit!

Ga goed om met je CV-ketel

Je CV verwarmt twee dingen. Het warme water voor je kraan en het warme water voor het verwarmen van je huis. Nu, in de zomer, gebruik je minder warmte van je CV. Het is nu de tijd om even de controle te doen. Dus pak de handleiding van jouw CV en kijk wat jij kunt doen.

Begin met ontluchten en bijvullen met deze handleiding.

Vraag hier de handeiding bijvullen/ontluchten aan

  Tips om je CV-ketel goed te gebruiken

  Meer tips om goed met je verwarming en energiekosten om te gaan.

  Pieter won een slimme thermostaat en heeft nu de voordelen!

  • Zet de verwarming alleen aan in de kamers die je gebruikt.
  • Laat geen deuren open.
  • Zet je thermostaat een graadje lager. Ben je thuis, zet de verwarming dan eens één graad lager. Is overdag niemand thuis of ga je naar bed? Zet dan de thermostaat terug naar 15º (vloerverwarming 17 à 18º).
  • Een andere belangrijke tip is om je huis in de winter ook goed te blijven ventileren. Droge, verse lucht warmt beter op dan vochtige lucht. Ventileer dus extra als je kookt, doucht of de was droogt.

  Waterzijdig inregelen

  ‘Het best bewaarde geheim voor energiebesparing is om met waterzijdig inregelen je cv-installatie in balans te brengen. Daarmee kun je zo’n vijftien procent besparen op energieverbruik.’ Peet Ceelen Kemkens

  Waterzijdig inregelen van je verwarming is het in balans brengen van je radiatoren. Zo wordt iedere kamer verwarmd zoals jij wilt. Dit hoeft maar 1 keer en dan is het goed. En dat kun je deze maand winnen. Begin met ontluchten en bijvullen, download de handleiding

  Slimme thermostaat

  Met een slimme thermostaat stel je in dat de verwarming automatisch omlaag gaat, bijvoorbeeld als je niet thuis bent en aan gaat als je (bijna) thuis bent. Slimme thermostaten zijn op afstand te bedienen met je smartphone of tablet via wifi. Daarnaast hebben slimme thermostaten handige functies waarmee het verwarmen van je huis efficiënter en aangenamer wordt. Want een zelfprogrammerende slimme thermostaat ‘leert’ op welke tijden je thuis bent en wanneer niet. Op deze manier heb je altijd een aangename temperatuur als je thuiskomt. En de slimme thermostaat geeft inzicht in je energieverbruik. Vorig jaar won Pieter een slimme thermostaat!

  Vervang een oud verwarmingstoestel eventueel voor een hybride optie

  Heb je nog een VR-ketel of is jouw cv-ketel al aardig op leeftijd (12 jaar of ouder)? Dan kun je flink besparen met een nieuwe. ‘Deze ketels zijn zuiniger dan hun voorgangers, waardoor je al zo’n tien procent kunt besparen op energieverbruik.’