Via een slecht of niet-geïsoleerd dak verdwijnt veel warmte uit huis. Door te isoleren kun je honderden euro’s besparen op de energierekening.

Binnenkant dak isoleren

Heb je een schuin dak of plat dak, dan is de binnenzijde (laten) isoleren het makkelijkst. Het dak aan de buitenkant isoleren is ingewikkelder, omdat je dan bijvoorbeeld de dakranden moet verhogen.

Zoldervloer isoleren

In plaats van het dak te isoleren, kun je de zoldervloer isoleren. Dit heeft alleen zin als de zolder onverwarmd blijft en geen open verbinding heeft met de verdieping eronder.

Besparen met dakisolatie

Volgens MilieuCentraal scheelt dakisolatie tussen de € 400 (schuin dak, onverwarmde zolder) en € 750 (schuin dak, verwarmde zolder) per jaar. Isoleer je de zoldervloer, dan bespaar je per jaar ongeveer € 400 mee.

“Goede isolatie is écht het belangrijkste. Vergelijk je huis maar met een thermoskan. Stop je er een koel drankje in, dan blijft het koel. Zelfs als het buiten warm is. Zolang je de thermoskan maar dicht laat. Stop je er hete koffie in? Dan blijft de koffie heet, ook als het buiten koud is.”

Cor Veroude, Energie- en Keukentafelgesprekcoach

Snel naar

Veel inwoners van gemeente Oss gingen je voor

Uit onderzoek blijkt dat veel inwoners in de gemeente Oss je zijn voorgegaan en (een deel van) hun huis hebben geïsoleerd. Of ze zijn dat van plan:

IsolatiemaatregelHoeveel procent van de inwoners nuHoeveel procent van de inwoners over vijf jaar
Volledige dakisolatie64%+8%
Volledige spouwmuur- of gevelisolatie65%+8%
Volledige vloerisolatie46%+9%
Volledig HR++ glas54%+12%
Bron: resultaten onderzoek energiebesparing onder de inwoners van Oss in 2020